Vörösboros, gombás marhapörkölt
Vörösboros, gombás marhapörkölt
  • timer160 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • zsír - 2 evőkanál
  • vörösbor - 2 dl
  • hagyma - 2 darab
  • marhahús - 70 dekagramm
  • köménymag - 1 evőkanál
  • zöldpaprika - 1 darab
  • csiperke gomba - 40 dekagramm
  • fűszerpaprika - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A marhahúst vágjuk kb. 2 cm-es kockákra. A hagymát vágjuk apróra.
  2. Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a zsírt és dinszteljük meg rajta a hagymát. Majd adjuk hozzá a marhahúst és pirítsuk fehéredésig. Időnként keverjük meg.
  3. Ezután öntsük rá a vörösbort és hagyjuk elfőni. Így csak a számunkra hasznos ízanyagok maradnak meg a borról. (Ha a végén adnánk a bort hozz, akkor a bor savanykás íze és a kellemetlen élesztő íz dominálna.)
  4. Ügyeljünk arra, hogy egy kevés folyadék mindig legyen a pörkölt alatt, de sose legyen bő lében. Adjuk hozzá a paprikát, a leveskockát és a babérlevelet, és időnként megkeverve, kevés vízzel pótolva a folyadékot, főzzük félig puhára.
  5. Ekkor adjuk hozzá a negyedekre vágott gombát, a kockára vágott paprikát és paradicsomot, az apróra vágott, vagy lereszelt fokhagymát és a köménymagot. Főzzük készre. Tálaljuk tésztával, nokedlivel, vagy tarhonyával.