Vörösboros gombapörkölt
Vörösboros gombapörkölt
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • füstölt szalonna - 10 dekagramm
  • Knorr Pörköltízesítő kocka - 1 darab
  • vörösbor - 2 dl
  • hagyma - 1 darab
  • fűszerpaprika - 1 evőkanál
  • vegyes gomba - 500 gramm

Elkészítés:

  1. A megtisztított gombát vágjuk cikkekre. A szalonnát kockázzuk fel. A hagymát vágjuk finomra.
  2. A szalonnakockákból süssük ki a zsírt egy lábasban. Ezen a forró zsíron pirítsuk meg a hagymát. Majd adjuk hozzá a gombát és pirítsuk meg azt is, hogy a levét majdnem elfője.
  3. Szórjuk meg a fűszerpaprikával és jól keverjük össze. Öntsük fel a borral és hozzuk forrásba. Adjuk hozzá a pörköltkockát is.Kis lángon főzzük készre kb. 20-25 perc alatt. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és szükség szerint sóval. Tálaljuk főtt tésztával és szórjuk meg petrezselyem zölddel.