víz | 300 milliliter |
---|---|
kakukkfű | 1 csipetnyi |
vöröshagyma | 1 darab |
Rama Classic | 30 gramm |
olaj | 1 evőkanál |
liszt | 1 evőkanál |
Knorr Házias Marhahús Levesalap | 2 darab |
gerezd fokhagyma | 6 darab |
petrezselyem | 0.5 csokor |
vargánya | 300 gramm |
száraz vörösbor | 150 milliliter |
borsikafű | 1 csipetnyi |
barna csiperke | 100 gramm |
erdei gombakeverék | 150 gramm |
fehér csiperke | 100 gramm |
Vörösboros gazdag gombamártás frissen sültekhez a Szószok kategóriában
Lassú tűzön, egy teflon serpenyőben, olaj hozzáadása nélkül, időnként megkeverve pirítsuk közepesen barnára a lisztet.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk, aprítjuk vagy reszeljük, a friss gombákat vágjuk cikkekre.
Melegítsük az olajat egy serpenyőben.
Az olajon pároljuk üvegesre a finomra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagyma felét, röviden pirítsuk, majd adjuk hozzá a felvágott friss és a szárított gombát. Pirítsuk, pároljuk, amíg saját levét el nem fővi. Adjuk hozzá a vajat, a maradék fokhagymát és az aprított petrezselyemzöldet, szórjuk meg a barna liszttel, és erős tűzön keverjük jól át. Öntsük fel vízzel és a vörösborral, kevergetve forraljuk fel.
Adjuk hozzá a Knorr Házias Marhahús Levesalapot, keverjük el, és 5-8 perc alatt főzzük készre. Ízlés szerint tovább fűszerezhető kevés friss kakukkfűvel, borsikafűvel. A mártás jól illik sertés-, marha-, vad húsokhoz..