Feltöltve:

Vörösboros gazdag gombamártás frissen sültekhez

timer 25
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz300 milliliter
kakukkfű1 csipetnyi
vöröshagyma1 darab
Rama Classic30 gramm
olaj1 evőkanál
liszt1 evőkanál
Knorr Házias Marhahús Levesalap2 darab
gerezd fokhagyma6 darab
petrezselyem0.5 csokor
vargánya300 gramm
száraz vörösbor150 milliliter
borsikafű1 csipetnyi
barna csiperke100 gramm
erdei gombakeverék150 gramm
fehér csiperke100 gramm

Elkészítés

1. lépés

Lassú tűzön, egy teflon serpenyőben, olaj hozzáadása nélkül, időnként megkeverve pirítsuk közepesen barnára a lisztet.

2. lépés

A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk, aprítjuk vagy reszeljük, a friss gombákat vágjuk cikkekre.

3. lépés

Melegítsük az olajat egy serpenyőben.

4. lépés

Az olajon pároljuk üvegesre a finomra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagyma felét, röviden pirítsuk, majd adjuk hozzá a felvágott friss és a szárított gombát. Pirítsuk, pároljuk, amíg saját levét el nem fővi. Adjuk hozzá a vajat, a maradék fokhagymát és az aprított petrezselyemzöldet, szórjuk meg a barna liszttel, és erős tűzön keverjük jól át. Öntsük fel vízzel és a vörösborral, kevergetve forraljuk fel.

5. lépés

Adjuk hozzá a Knorr Házias Marhahús Levesalapot, keverjük el, és 5-8 perc alatt főzzük készre. Ízlés szerint tovább fűszerezhető kevés friss kakukkfűvel, borsikafűvel. A mártás jól illik sertés-, marha-, vad húsokhoz..

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 4"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem