Feltöltve:

Vörösboros-csokoládés kuglóf

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma20 dekagramm
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
tojás4 darab
liszt28 dekagramm
keserű kakaópor1 csapott evőkanál
őrölt fahéj0.5 teáskanál
sütőpor1 csomag
vörösbor1.75 dl
étcsokoládé10 dekagramm

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab

A mázhoz

étcsokoládé6 dekagramm
tejcsokoládé6 dekagramm
Főzőtejszín0.5 dl

Elkészítés

1. lépés

A puha Ramát a kétféle cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a borral együtt. Az étcsokoládét apróra vágjuk, vagy reszeljük, szintén a tésztába keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszát egy Ramával kikent kuglóf formába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon 180-fokon sütjük, kb. 1 órát. Hűlni hagyjuk. A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőzre állítva felolvasztjuk. A tejszínt hozzákeverjük, majd amikor kissé kihűlt, a kuglófra kenjük, vagy locsoljuk. Megvárjuk amíg megdermed rajta, végül forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem