Feltöltve:

Vörösboros bárányragu

timer 130
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 evőkanál
sárgarépa1 darab
paradicsompüré1 evőkanál
Knorr Marhahúsleves-kocka1 darab
burgonya60 dekagramm
vörösbor2 dl
hagyma1 darab
zeller4 dekagramm
gomba10 dekagramm
bárányhús50 dekagramm
rozmaring1 darab
medvehagyma levél6 darab
babérlevél,2 darab

Vörösboros bárányragu a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 160C-ra. A nagyobb kockákra vágott bárányhúst pirítsuk körbe egy kevés forró olajon, majd tegyük egy hőálló edénybe.

2. lépés

Öntsük a forró serpenyőbe a vörösbort és forraljuk pár percig, hogy a letapadt pörzsanyag feloldódjon benne. Adjuk hozzá a leveskockát, oldjuk fel, majd öntsük a bárányra.

3. lépés

Ezután forrósítsunk fel a serpenyőben egy evőkanált margarint. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát pirítsuk meg rajta. Majd adjuk hozzá a paradicsompürét. Picit pirítsuk kevergetve, majd adjuk a bárányhoz. Tegyük még az edénybe a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, zellert és a gombát. Tegyük még bele a rozmaringot is.

4. lépés

Ezután fedjük le és tegyük a sütőbe 2-2,5 órára, míg el nem készül. Közben főzzük meg a burgonyát héjában. Vágjuk össze a medvehagymát és egy evőkanál margarinon futtassuk meg. Majd forgassuk át rajta a kockára vágott krumplit. Tálaljuk a ragut a medvehagymás burgonyával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem