Rama Vajas Íz | 2 evőkanál |
---|---|
sárgarépa | 1 darab |
paradicsompüré | 1 evőkanál |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 1 darab |
burgonya | 60 dekagramm |
vörösbor | 2 dl |
hagyma | 1 darab |
zeller | 4 dekagramm |
gomba | 10 dekagramm |
bárányhús | 50 dekagramm |
rozmaring | 1 darab |
medvehagyma levél | 6 darab |
babérlevél, | 2 darab |
Vörösboros bárányragu a Főételek kategóriában
A sütőt melegítsük elő 160C-ra. A nagyobb kockákra vágott bárányhúst pirítsuk körbe egy kevés forró olajon, majd tegyük egy hőálló edénybe.
Öntsük a forró serpenyőbe a vörösbort és forraljuk pár percig, hogy a letapadt pörzsanyag feloldódjon benne. Adjuk hozzá a leveskockát, oldjuk fel, majd öntsük a bárányra.
Ezután forrósítsunk fel a serpenyőben egy evőkanált margarint. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát pirítsuk meg rajta. Majd adjuk hozzá a paradicsompürét. Picit pirítsuk kevergetve, majd adjuk a bárányhoz. Tegyük még az edénybe a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, zellert és a gombát. Tegyük még bele a rozmaringot is.
Ezután fedjük le és tegyük a sütőbe 2-2,5 órára, míg el nem készül. Közben főzzük meg a burgonyát héjában. Vágjuk össze a medvehagymát és egy evőkanál margarinon futtassuk meg. Majd forgassuk át rajta a kockára vágott krumplit. Tálaljuk a ragut a medvehagymás burgonyával.