Feltöltve:

Vörösbársony pohárdesszert

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

finomliszt145 gramm
0.5 csipetnyi
kakaópor 10-12%-os10 gramm
Rama Vajas Íz75 gramm
kristálycukor150 gramm
tojás1 darab
író125 milliliter
Dr. Oetker Aroma vanília0.5 kiskanál
Dr. Oetker Ételszínezék piros20 milliliter
kukoricakeményítő1 evőkanál
szódabikarbóna0.5 kiskanál
fehérborecet1 teáskanál

A krémhez

natúr krémsajt110 gramm
Rama Vajas Íz55 gramm
porcukor75 gramm

A tálaláshoz

poharak vagy széles szájú csatos üvegek

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, a
    tortaformákat kenjük ki margarinnal és szórjuk be liszttel, az aljára tehetünk sütőpapírt. Egy nagyobb tálba szitáljuk át a lisztet, kukoricakeményítőt, sót és a 10-12%-os kakaóport. (Fontos, hogy alacsonyabb kakaótartalmú kakaóport használjunk, hogy az ételfesték hatását ne gyengítsük.)

  2. 2. lépés

    A puha Rama Vajas Ízt és cukrot elektromos habverővel keverjük habosra. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat és keverjük jól el.

    Az írót (amelyet helyettesíthetünk citromlével elkevert tejjel is) keverjük össze a vanília kivonattal és piros ételfestékkel. (Ha élénkpiros tortát szeretnénk, használjunk egy kicsivel több ételfestéket és kevesebb kakaóport.)

  3. 3. lépés

    A lisztet és az írós keveréket felváltva keverjük a tojásos-margarinos masszához, úgy hogy a liszt kerüljön bele utoljára.

  4. 4. lépés

    A szódabikarbónát keverjük el a fehérborecettel, és gyors mozdulatokkal keverjük a masszához.

  5. 5. lépés

    Osszuk el a masszát egyenletesen a két tortaformában, és előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, vagy ameddig a tűpróbánál a tű tisztán jön ki a tésztából.
    Teljesen hűtsük ki.

  6. 6. lépés

    A krémhez kézi habverővel keverjük simára a szobahőmérsékletű sajtkrémet és a puha Rama Vajas Ízt. Kisebb adagokban keverjük hozzá az átszitált porcukrot is. Ízlés szerint növeljük a cukor mennyiségét.

  7. 7. lépés

    Az összeállításhoz a kihűlt süteményből morzsoljunk a pohár vagy csatos üveg aljára egy keveset, majd kanalazzunk rá a krémből. A rétegezést folytassuk, amíg az pohár/üveg meg nem telik. Ügyeljünk rá, hogy legfelül krém réteg legyen, amire már csak díszítésként szórjunk keveset a tésztából.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek