Feltöltve:

Vörös bársony torta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

Tészta

folyékony piros ételfesték4 teáskanál
szódabikarbóna2 teáskanál
ecet2 teáskanál
liszt25 dekagramm
író (tejsavó)2.5 dl
vaníliakivonat2 teáskanál
tojás3 darab
puha Rama12 dekagramm
cukor30 dekagramm
0.5 teáskanál
kakaópor1 evőkanál

krem

apróra vágott dió, vagy mandula vagy 50 dkg marcipán15 dekagramm
átszitált porcukor15 dekagramm
vaníliakivonat2 teáskanál
sűrű, hideg tejszín3.5 dl
egyéb krémsajt, vagy sűrű tejföl25 dekagramm
krémsajt (mascarpone)25 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjük ki Ramával a tortaformát. Egy keverő tálban keverjük össze a lisztet, a sót és az átszitált kakaóport, majd tegyük félre.

  2. 2. lépés

    Kézi mixerrel keverjük a Ramát puhára, adjuk hozzá a cukrot és addig keverjük, amíg puha nem lesz. Hozzáadjuk a tojást, majd a vaníliakivonatot és keverjük egyneművé. Az íróhoz adjuk a piros ételfestéket és keverjük jól el. Ezután a nagy keverőedényben lévő Ramás keverékhez lassan hozzáadjuk a lisztet kis adagokban, majd a festett írót is kis porciókban. Végül egy kis csészébe tesszük a szódabikarbónát és hozzáöntjük az ecetet. Ekkor pezsegni kezd. A habzó keveréket a piros masszához keverjük, majd dolgozzuk át alaposan a tésztát.

  3. 3. lépés

    A tésztamasszát tegyük a kikent tortaformába és tegyük az előmelegített sütőbe. Nagyjából 25-30 perc alatt sül készre. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki deszkára. Amikor teljesen kihűlt, műanyagfóliába helyezve tegyük a hűtőbe pár órára, vagy akár egész éjszakára, így könnyebb lesz megtölteni és bevonni krémmel.

  4. 4. lépés

    A kézi mixerrel keverjük a krémsajtot, vagy tejfölt és a mascarpone sajtot simára. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát. Keverjük ki jó habosra a legnagyobb sebességgel a robotgéppel. A tejszínt is verjük fel jó kemény habbá és apránként keverjük bele lassú fokozattal a mascarponés krémet.

  5. 5. lépés

    Egy recés késsel óvatosan vágjuk ketté a tortát és töltsük meg a krémmel. Kb. a felét beletölthetjük, a másik fele a bevonáshoz kell. De ha marcipánnal szeretnénk bevonni a tortát, akkor több krémet is rakhatunk bele. Hűtsük be kb 1-2 órára.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1