Vízenkelt kifli
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 0.5 kilogramm
  • élesztő - 2 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • Ráma - 10 dekagramm
  • tojássárgája - 2 darab
  • tej - 1 dl
  • só - 1 darab
  • citrom héja - 1 darab
  • kristálycukor a forgatáshoz - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk és a hozzávaló anyagokkal összegyúrjuk, jól kidolgozzuk.
  2. Egy tiszta konyharuhát liszttel meghintünk és a tésztát lazán belekötjük, hogy a növekedésére hely maradjon. Fakanál nyelére felfüggesztve, hideg vízzel telt fazékba tesszük és addig hagyjuk benne amíg feljön a víz tetejére. Ez kb. 1 óra.
  3. A tésztát kiborítjuk, apró cipókat vágunk és 10 cm hosszú rudakat sodrunk belőle.
  4. Sütőpapírra szórunk kristálycukrot és a rudakat csavargatva megforgatjuk benne, majd patkó alakúra formáljuk.
  5. A tepsibe alufóliát teszünk, 5 cm távolságra tesszük egymástól a kifliket és közepes hőfokon világos rózsaszínűre sütjük.