Vízenkelt kifli a Előételek kategóriában
A langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk és a hozzávaló anyagokkal összegyúrjuk, jól kidolgozzuk.
Egy tiszta konyharuhát liszttel meghintünk és a tésztát lazán belekötjük, hogy a növekedésére hely maradjon. Fakanál nyelére felfüggesztve, hideg vízzel telt fazékba tesszük és addig hagyjuk benne amíg feljön a víz tetejére. Ez kb. 1 óra.
A tésztát kiborítjuk, apró cipókat vágunk és 10 cm hosszú rudakat sodrunk belőle.
Sütőpapírra szórunk kristálycukrot és a rudakat csavargatva megforgatjuk benne, majd patkó alakúra formáljuk.
A tepsibe alufóliát teszünk, 5 cm távolságra tesszük egymástól a kifliket és közepes hőfokon világos rózsaszínűre sütjük.