Vivien
Vivien
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • habfixáló - 1 darab
  • kakaó - 2 evőkanál
  • tej - 2 dl
  • tejszínhab - 3 dl
  • tojás - 5 darab
  • csokidara - 1 darab
  • rum - 1 darab
  • apróra vágott dió - 1 kevés
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • liszt - 30 dekagramm
  • porcukor - 30 dekagramm
  • kristálycukor - 25 dekagramm
  • Ráma - 50 dekagramm
  • kókuszreszelék - 10 dekagramm
  • mandulaesszencia - 1 darab

Elkészítés:

  1. 25 dkg Ramát a kristálycukorral, fél csomag csokidarával felolvasztunk. Tűzről levéve hozzáadjuk a vágott diót, 25 dkg lisztet, fél sütőport, 3 tojássárgát, végül a 3 tojásfehérje keményre vert habját. Zsírozott vagy Ramázott tepsibe simítjuk, kisütjük. Tálcára borítva hagyjuk kihűlni. 2 evőkanál lisztet, 2 dl tejjel, 2 kanál kakaóval, 2 tojássárgával sűrűre főzünk, félretesszük. 25 dkg Ramát, 15 dkg porcukorral, kevés rummal habosra keverünk. Hozzáadjuk a kihűlt kakaós masszát, rásimítjuk a tésztára. A 2 tojásfehérjét gőz fölött 10 dkg porcukorral kemény habbá verünk. Rákenjük a kakaós krémre. A tejszínbe belekeverjük a habfixálót, 5 dkg porcukrot, 10 dkg kókuszreszeléket, és a mandula eszenciát. A megszilárdult tojásfehérje habra terítjük. Tetszés szerint díszítjük.