Vitamin-gombóc a Desszertek kategóriában
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk. (jó a fagyasztott szilva is ,azt felengedés nélkül tegyük bele)A burgonyát áttörjük, hagyjuk kihűlni.
Nagy lábosban kb. 5 liter vizet forralunk. A burgonyához keverünk 35 dkg lisztet, 3 dkg margarint, egy csipet sót, és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, és 6x6 cm oldalú négyzetekre vágjuk.
A tésztacsúcsokat felhajtjuk, és két tenyerünk közt gombóccá sodorjuk. Ügyeljünk arra, hogy a tészta a szilvát teljesen beborítsa.
Óvatosan a forrásban levő vízbe tesszük a gombócok felét, megvárjuk, amíg a víz felszínére felemelkednek, és további 3-5 percig főzzük.