Feltöltve:

Virslis koszorú

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

Rama Vajas Íz8 dekagramm
liszt30 dekagramm
langyos tejben és cukorban felfuttatott élesztő2 dekagramm
2 kávéskanál
tej1.5 dl
tojássárgája1 darab
virsli10 darab
tojássárgája a kenéshez1 darab
szezámmag a szóráshoz5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Szórjunk kevés langyos tejbe egy kávéskanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk meleg helyen felfutni.

2. lépés

Dolgozzuk jól össze a lisztet a Rama Vajas Ízzel, a sóval, majd a tojássárgájával, és a megkelt élesztővel. Adjunk hozzá annyi langyos tejet, hogy tészta állagú legyen. Hagyjuk kelni 40 percig szintén meleg helyen.

3. lépés

Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk téglalap alakúra.
Éles késsel hosszirányban vágjunk belőle 20 egyforma csíkot, tekerjük a félbevágott virslikre, majd rakjuk őket koszorú alakban sütőpapíros tepsibe. Hagyjuk még meleg helyen pihenni, amíg a sütőt 220 °C-ra felmelegítjük.
Mielőtt sütőbe tesszük, kenjük meg egy kis vízzel elkevert tojássárgájával, majd szórjuk meg jól szezámmaggal.
Süssük 15 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Csúsztassuk a koszorút tányérra, mustárral tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem