Feltöltve:

Virslis koszorú

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 20

Hozzávalók

-

Rama Vajas Íz8 dekagramm
liszt30 dekagramm
langyos tejben és cukorban felfuttatott élesztő2 dekagramm
2 kávéskanál
tej1.5 dl
tojássárgája1 darab
virsli10 darab
tojássárgája a kenéshez1 darab
szezámmag a szóráshoz5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Szórjunk kevés langyos tejbe egy kávéskanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk meleg helyen felfutni.

  2. 2. lépés

    Dolgozzuk jól össze a lisztet a Rama Vajas Ízzel, a sóval, majd a tojássárgájával, és a megkelt élesztővel. Adjunk hozzá annyi langyos tejet, hogy tészta állagú legyen. Hagyjuk kelni 40 percig szintén meleg helyen.

  3. 3. lépés

    Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk téglalap alakúra.
    Éles késsel hosszirányban vágjunk belőle 20 egyforma csíkot, tekerjük a félbevágott virslikre, majd rakjuk őket koszorú alakban sütőpapíros tepsibe. Hagyjuk még meleg helyen pihenni, amíg a sütőt 220 °C-ra felmelegítjük.
    Mielőtt sütőbe tesszük, kenjük meg egy kis vízzel elkevert tojássárgájával, majd szórjuk meg jól szezámmaggal.
    Süssük 15 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
    Csúsztassuk a koszorút tányérra, mustárral tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Virslis koszorú

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 20