Rama Vajas Íz | 8 dekagramm |
liszt | 30 dekagramm |
langyos tejben és cukorban felfuttatott élesztő | 2 dekagramm |
só | 2 kávéskanál |
tej | 1.5 dl |
tojássárgája | 1 darab |
virsli | 10 darab |
tojássárgája a kenéshez | 1 darab |
szezámmag a szóráshoz | 5 dekagramm |
Szórjunk kevés langyos tejbe egy kávéskanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk meleg helyen felfutni.
Dolgozzuk jól össze a lisztet a Rama Vajas Ízzel, a sóval, majd a tojássárgájával, és a megkelt élesztővel. Adjunk hozzá annyi langyos tejet, hogy tészta állagú legyen. Hagyjuk kelni 40 percig szintén meleg helyen.
Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk téglalap alakúra.
Éles késsel hosszirányban vágjunk belőle 20 egyforma csíkot, tekerjük a félbevágott virslikre, majd rakjuk őket koszorú alakban sütőpapíros tepsibe. Hagyjuk még meleg helyen pihenni, amíg a sütőt 220 °C-ra felmelegítjük.
Mielőtt sütőbe tesszük, kenjük meg egy kis vízzel elkevert tojássárgájával, majd szórjuk meg jól szezámmaggal.
Süssük 15 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Csúsztassuk a koszorút tányérra, mustárral tálaljuk.
Hozzászólások