Feltöltve:

Virslis-zsályás kenyér

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

olaj1 evőkanál
virsli200 gramm
tojás3 darab
víz2 evőkanál
kenyérliszt350 gramm
sovány tejpor2 evőkanál
cukor2 teáskanál
1.5 teáskanál
Rama felolvasztva50 gramm
szárított élesztő1 teáskanál
szárított zsálya1 teáskanál

A fényezéshez

tojássárgája1 darab
víz1 csapott mokkáskanál

Virslis-zsályás kenyér recept.

Elkészítés

1. lépés

A virsliket forró vízben főzzük néhány percig, majd a vízből kivéve lehűtjük őket. A tojást és a vizet öntsük a kenyérformába, ha szükséges a szárított és a folyékony anyagok sorrendjét fordítsuk meg. Szórjuk bele a lisztet, de fedje be a vizet. Adjuk hozzá a tejport, a sót és a Ramát, tegyük a forma sarkaiba. Készítsünk kis bemélyedést a lisztbe, de ne érjen az alatta lévő folyadékig, aztán szórjuk bele az élesztőt.

2. lépés

Állítsuk be a dagasztóprogramot, az alap, vagy normál beállítást választva. Start, aztán a vége előtt 5 perccel adjuk hozzá a zsályát.

3. lépés

Vékonyan olajozzunk ki egy, 23x13 cm-es kenyérformát. Ha kész a dagasztás, vegyük ki a kenyeret, gyengén gyúrjuk át. Nyújtsunk belőle 2,5 cm vastag és 23 cm hosszú téglalapot.

4. lépés

A virsliket a tészta középvonalába fektetjük, majd szorosan összecsavarjuk. Tegyük a kenyérformába, és meleg helyen 30-45 percig kelesszük.

5. lépés

A sütőt 190 fokra melegítsük elő, kenjük meg a tojássárga és víz keverékével, majd süssük meg. Sütési idő: 30-35 perc.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem