olaj | 1 evőkanál |
virsli | 200 gramm |
tojás | 3 darab |
víz | 2 evőkanál |
kenyérliszt | 350 gramm |
sovány tejpor | 2 evőkanál |
cukor | 2 teáskanál |
só | 1.5 teáskanál |
Rama felolvasztva | 50 gramm |
szárított élesztő | 1 teáskanál |
szárított zsálya | 1 teáskanál |
tojássárgája | 1 darab |
víz | 1 csapott mokkáskanál |
A virsliket forró vízben főzzük néhány percig, majd a vízből kivéve lehűtjük őket. A tojást és a vizet öntsük a kenyérformába, ha szükséges a szárított és a folyékony anyagok sorrendjét fordítsuk meg. Szórjuk bele a lisztet, de fedje be a vizet. Adjuk hozzá a tejport, a sót és a Ramát, tegyük a forma sarkaiba. Készítsünk kis bemélyedést a lisztbe, de ne érjen az alatta lévő folyadékig, aztán szórjuk bele az élesztőt.
Állítsuk be a dagasztóprogramot, az alap, vagy normál beállítást választva. Start, aztán a vége előtt 5 perccel adjuk hozzá a zsályát.
Vékonyan olajozzunk ki egy, 23x13 cm-es kenyérformát. Ha kész a dagasztás, vegyük ki a kenyeret, gyengén gyúrjuk át. Nyújtsunk belőle 2,5 cm vastag és 23 cm hosszú téglalapot.
A virsliket a tészta középvonalába fektetjük, majd szorosan összecsavarjuk. Tegyük a kenyérformába, és meleg helyen 30-45 percig kelesszük.
A sütőt 190 fokra melegítsük elő, kenjük meg a tojássárga és víz keverékével, majd süssük meg. Sütési idő: 30-35 perc.
Hozzászólások