Virslis lencsesaláta
Virslis lencsesaláta
  • timer870 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 1 darab
  • babérlevél - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • snidling - 1 csokor
  • lilahagyma - 1 darab
  • citrom - 1 darab
  • lencse - 50 dekagramm
  • főtt tojás - 2 darab
  • juhbeles virsli - 6 darab

Elkészítés:

  1. A lencsét beáztatjuk, és pár órán át állni hagyjuk, majd az alaplében, babérlevéllel puhára főzzük. Vigyázzunk arra, hogy ne főzzük szét. Ha megpuhult, leszűrjük és kihűtjük
  2. A virslit vékonyabb karikákra szeleteljük, a lilahagymát karikára vágjuk és félretesszük. A tejfölt nagyobb edényben összekeverjük a mustárral, a finomra vágott metélőhagymával, a zúzott fokhagymával, a citromlével és törött borssal. Ízlés szerint sózhatjuk is. Ebbe az öntetbe keverjük a lencsét, a virslit, a hagymát, és 1 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.