Feltöltve:

Virslis lángos, sajtos-fokhagymás-tejfölös piaci ízekkel

timer 60
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz5 dl
tejföl375 gramm
olaj3 evőkanál
fokhagymagerezd2 darab
sajt15 dekagramm
liszt1 kilogramm
2 teáskanál
virsli8 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Vízzel kell az élesztőt felfuttatni, de teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie mint más kelesztett tésztának, pl pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal. Ezt megkelesztjük és ha a duplájára kelt, kb fél óra alatt, lisztezett deszkára tesszük, majd kétfelé vesszük a tésztát.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A tészta egyik feléből kézzel kis pogácsákat szaggatunk és ezeket újra átgyúrva kis cipókat készítünk, majd ezt a deszkán még félretesszük, pihentetjük.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A tészta másik felét kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra,a virsliket kettévágjuk, így 16 db virslink lesz, majd a tésztából 16 lapot vágunk. A kimaradt széleket összegyúrjuk és a cipók mellé tesszük pihenni.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    A tészta közepére tesszük a virslit, majd becsavarjuk és a szélét lenyomkodjuk. Bő olajban kisütjük. A cipók ha megkeltek, olajos kézzel lángost formázunk és ezt is bő olajban kisütjük.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Még melegen megkenjük a fokhagymás olajjal, tejföllel, picit meg is sózhatjuk és reszelt sajttal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 130"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 130"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem

timer 15"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem