Virslis falatkák recept.
Az átszitált lisztet tegyük tálba. Adjuk hozzá a sót. Morzsoljuk el benne a margarint. Tegyük hozzá a tejfölt. Gyúrjuk össze. Ne ijedjünk meg, mert ragadós a tészta.
Vastagon lisztezett felületen nyújtsuk kb.0,5 cm vastagra. Vágjuk fel 10 cm széles csíkokra. A virslishez a tésztát kenjük meg vékonyan mustárral, tegyük a közepére a virslit és hajtsuk rá a tésztát. A szélein nyomkodjuk össze. A káposztáshoz: reszeljük meg a káposztát. Sózzuk be. Hagyjuk 1 órát állni. Nyomjuk ki belőle a vizet. Forrósítsunk olajat, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot. Olvasszuk fel míg barna színt nem kap. Ekkor tegyük rá a káposztát és fedő alatt takarék lángon gyakran keverve pároljuk és pírítsuk míg barna színt nem kap és megpuhul.
Mikor megtöltöttük a tésztacsíkokat és elkészítettük belőle a rudakat, a tetejüket kenjük meg felvert tojással és vágjuk apró falatkákra. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A falatkákat sütőpapíros tepsire tesszük és 25-30 perc alatt készre sütjük.