Virslis bajor burgonyaleves
Virslis bajor burgonyaleves
 • timer21 perc
 • moodKönnyű
 • person4 fő

Hozzávalók:

  Elkészítés:

  1. Szalonna pirítása Először a kolozsvári szalonnát vágom apró kockákra. Utána egy lábosban felhevítem az olajat. Hozzáadom a szalonnát és néha megkavarva megpirítom.
  2. 2. Amíg pirul a szalonna, megpucolom és megmosom a vöröshagymát, majd apró kockákra vágom. Mikor megpirult a szalonna, hozzáadom az összevágott hagymát. Egész lassú tűzön, időnként megkavarva üvegesre párolom.
  3. 3. Amíg ez készül, megmosom és megpucolom a burgonyát, majd felkockázom. Ezután megpucolom, megmosom és összeaprítom a fokhagymát. Mikor már üveges a hagyma, de még nem barnult meg, mehet rá a burgonya és a fokhagyma is. Megszórom delikáttal és röviden párolom.
  4. 4. Amikor a burgonya széle üvegesedni kezd, megszórom a liszttel, elkeverem, majd pedig felöntöm hideg vízzel. Ezután fűszerezem. Beleteszem a babérlevelet, a majorannát, a zöldségleveskockát. Összekeverem. Amíg puhul a krumpli, összevágom karikákra a virslit. Mikor a krumpli már majdnem puha, mehet bele a virsli is.
  5. 5. Ezután rakok bele egy kis tejfölt, de először kiegyenlítem a hőmérsékletet a kettő között. A tejfölt egy kisebb tálba teszem és szedek rá egy kis levest a lábosból, majd ezt a levet egy kis habverő segítségével jó alaposan elkeverem. Ezután visszaöntöm a levesre. Még 3-4 percet kell főnie. Addig aprítok egy kis petrezselymet a tetejére. Kóstoljuk meg a levest, ha megpuhult minden és az íze is jó, akkor készen van.