Feltöltve:

Virslis bajor burgonyaleves

timer 21
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

Virslis bajor burgonyaleves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Szalonna pirítása
Először a kolozsvári szalonnát vágom apró kockákra. Utána egy lábosban felhevítem az olajat. Hozzáadom a szalonnát és néha megkavarva megpirítom.

2. lépés

2.
Amíg pirul a szalonna, megpucolom és megmosom a vöröshagymát, majd apró kockákra vágom. Mikor megpirult a szalonna, hozzáadom az összevágott hagymát. Egész lassú tűzön, időnként megkavarva üvegesre párolom.

3. lépés

3.
Amíg ez készül, megmosom és megpucolom a burgonyát, majd felkockázom. Ezután megpucolom, megmosom és összeaprítom a fokhagymát. Mikor már üveges a hagyma, de még nem barnult meg, mehet rá a burgonya és a fokhagyma is. Megszórom delikáttal és röviden párolom.

4. lépés

4.
Amikor a burgonya széle üvegesedni kezd, megszórom a liszttel, elkeverem, majd pedig felöntöm hideg vízzel. Ezután fűszerezem. Beleteszem a babérlevelet, a majorannát, a zöldségleveskockát. Összekeverem. Amíg puhul a krumpli, összevágom karikákra a virslit. Mikor a krumpli már majdnem puha, mehet bele a virsli is.

5. lépés

5.
Ezután rakok bele egy kis tejfölt, de először kiegyenlítem a hőmérsékletet a kettő között. A tejfölt egy kisebb tálba teszem és szedek rá egy kis levest a lábosból, majd ezt a levet egy kis habverő segítségével jó alaposan elkeverem. Ezután visszaöntöm a levesre. Még 3-4 percet kell főnie. Addig aprítok egy kis petrezselymet a tetejére. Kóstoljuk meg a levest, ha megpuhult minden és az íze is jó, akkor készen van.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 7
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem