tojás | 3 darab |
---|---|
tej | 2 evőkanál |
Delikát ételízesítő | 1 evőkanál |
Globus Mustár | 1 evőkanál |
kelkáposztalevél | 8 darab |
virsli | 8 darab |
Knorr Fűszervarázs | 1 teáskanál |
Virsli köpönyegben a Előételek kategóriában
A kelkáposztaleveleket forrásban lévő, KNORR delikátos vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 3 perc múlva leszűrjük és lecsöpögtetjük. A vastag ereket úgy vágjuk le, hogy a levelet ne lyukasszuk ki.
A virslik bõrét lehúzzuk (ha van). A leveleket a mustárral bekenjük, megszórjuk KNORR fűszervarázzsal, a virslit rátesszük és felcsavarjuk. Két végét úgy göngyöljük bele, hogy a csomagocska ne essen szét.
A tojásokat a tejjel habosra keverjük, ízesítjük delikáttal, majd a lisztbe mártott, köpönyeges virslit beleforgatjuk a tojásba, végül zsemlemorzsában meghempergetve, 2-3 percre 180 fokos forró olajba rakjuk. Az olajtól lecsepegtetjük.