Feltöltve:

Virágos áfonyatorta

timer 90
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

Tészta

puha Rama Vajas Íz200 gramm
cukor200 gramm
tojás4 darab
liszt300 gramm
Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű (kb. 37 g)1 csomag
Dr. Oetker Sütőpor2 teáskanál
1 csipetnyi
tej100 milliliter
áfonya125 gramm

Krém és díszítés

puha Rama Vajas Íz75 gramm
porcukor75 gramm
krémsajt125 gramm
áfonya125 gramm
málna50 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő esetén 160 °C). Keverjük habosra a 200 g Rama Vajas Ízt a cukorral, majd egyenként óvatosan keverjük bele a tojásokat!

  2. 2. lépés

    Keverjük össze a lisztet, a pudingport, a sütőport és egy csipet sót, majd adjuk hozzá a tejet. Óvatosan keverjük simára a margarinos résszel! Forgassuk bele a 125 g áfonyát.

  3. 3. lépés

    Kenjük ki margarinnal a tepsit és lisztezzük ki! Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és süssük 50-60 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Ha tiszta marad a tű, a tészta készen van.

  4. 4. lépés

    Ezután hagyjuk az áfonya tortát kb. 15 percig a tepsiben, majd szedjük ki és hagyjuk hűlni.

  5. 5. lépés

    Eközben a krémhez keverjük ki a Rama Vajas Ízt a porcukorral, verjük legalább 5 percig. Óvatosan adagoljuk hozzá a krémsajtot. Kenjük szét a kész krémet a torta tetején. Díszítsük áfonyából és félbe vágott málnákból készített virágokkal, és a virágos áfonyatortánk készen is van.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem