Vinettával (padlizsánkrémmel) töltött paradicsom
Vinettával (padlizsánkrémmel) töltött paradicsom
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • pad - 1 darab

Elkészítés:

  1. 1. A padlizsánt háromféleképpen süthetjük meg: a. sütőben olaj nélkül, a száránál forgatva, míg bőre el nem reped és a belseje "kocsonyássá" nem válik. b. Vas, lávakőlapon gáztűzhelyen, ugyanilyen módon. c. Grillrácson kinn a szabadban, hasonlóképpen. Ha a padlizsán kellőképpen átsült hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd fadeszkán bőrét óvatosan lehúzva, a kesernyés belsejét alaposan kikaparjuk fakanállal. Fontos, hogy csak faeszközöket használjunk! Fabárddal apróra vágjuk, mint ahogy a petrezselymet késsel szoktuk. Egy mélyebb üvegtálba tesszük. Majd teszünk rá 2 evőkanál mustárt, sót, borsot, 1 citrom kifacsart levét, 1 tojássárgáját és a nagyon apróra vágott hagymát. Alaposan elkeverjük. Majd vesszük az olajat és cseppentve, mint a majonéz keverésekor, egyenletesen adagoljuk hozzá, amíg az eredeti adag 2/3-át kapjuk. Azaz: az eredetileg sötét színű padlizsánt a folyamatos keverés által világosabb színűre változtatjuk.