Feltöltve:

Vinettával (padlizsánkrémmel) töltött paradicsom

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

pad1 darab

Vinettával (padlizsánkrémmel) töltött paradicsom a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Vinettával (padlizsánkrémmel) töltött paradicsom elkészítés 1. lépés képe

1. A padlizsánt háromféleképpen süthetjük meg: a. sütőben olaj nélkül, a száránál forgatva, míg bőre el nem reped és a belseje "kocsonyássá" nem válik. b. Vas, lávakőlapon gáztűzhelyen, ugyanilyen módon. c. Grillrácson kinn a szabadban, hasonlóképpen. Ha a padlizsán kellőképpen átsült hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd fadeszkán bőrét óvatosan lehúzva, a kesernyés belsejét alaposan kikaparjuk fakanállal. Fontos, hogy csak faeszközöket használjunk! Fabárddal apróra vágjuk, mint ahogy a petrezselymet késsel szoktuk. Egy mélyebb üvegtálba tesszük.
Majd teszünk rá 2 evőkanál mustárt, sót, borsot, 1 citrom kifacsart levét, 1 tojássárgáját és a nagyon apróra vágott hagymát.
Alaposan elkeverjük. Majd vesszük az olajat és cseppentve, mint a majonéz keverésekor, egyenletesen adagoljuk hozzá, amíg az eredeti adag 2/3-át kapjuk.
Azaz: az eredetileg sötét színű padlizsánt a folyamatos keverés által világosabb színűre változtatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem