Világ finoma
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 50 dekagramm
    • cukor - 15 dekagramm
    • Ráma - 5 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál
    • tej - 4 evőkanál
    • olvasztott méz - 4 evőkanál

    A krémhez

    • tej - 6 dl
    • tojássárgája - 4 darab
    • tojásfehérje keményre vert habja - 4 darab
    • liszt - 4 evőkanál
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • zselatin - 2 evőkanál

    Csokimázhoz

    • ét tortabevonó - 15 dekagramm
    • olaj - 2 evőkanál
    • fehér csokoládé - 8 dekagramm

    A lapok kenéséhez

    • meggylekvár - 3 evőkanál
    • baracklekvár (a 2. laphoz) - 2 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipót formálunk, kisodorjuk 25x39 cm-es tepsi nagyságúra és tepsi hátán megsütjük.
    2. A krém készítése: a tejet a liszttel, a tojássárgával és a cukrokkal felfőzzük, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásfehérjehabot. Hozzákeverjük a kihabosított Ramát is.
    3. A krémből 1 dl-re való mennyiséget kiveszünk és egy kicsit felmelegítjük, a zselatint feloldjuk benne és a krémmel jó habosra keverjük. Rövid időre betesszük a hűtőbe dermedni.
    4. Addig az alsó lapot megkenjük "pirosas", vegyes lekvárral vékonyan, valamint a 3. lapot, a 2. lapot sárgabaracklekvárral. A krémet 3 részre osztjuk, megtöltjük a lapokat és a 4. lappal befedjük.
    5. Két edényben vízgőz felett a csokikat az olajjal felolvasztjuk. Gyorsan dolgozunk vele, mivel gyorsan dermed. Először a barna csokival bevonjuk a tészta tetejét. A fehér csokival hosszában csíkokat folyatunk és egy kés hegyével a fehér csokit a barna bevonaton keresztben "húzkodjuk".
    6. Egy napig állni hagyjuk és utána szeleteljük.