Vesevelő recept.
A veséket kettévágjuk, eres részeitől megtisztítjuk. Forró vizet öntünk rá, majd hideg vízben visszahűtjük. Ezután vékony lemezkékre metéljük. A velőt hideg vízben lehártyázzuk és éles késsel felaprítjuk.
Megsózzuk, őrölt borssal meghintjük, félretesszük. Zsíron aranysárgára pirítjuk a hagymát, a tűzről lehúzva hozzáadjuk az pirospaprikát, kevés ételízesítőt, fél dl vízzel felengedjük és a tűzre visszatéve visszaforraljuk. Beletesszük a vesét és a babérlevelet. Meghintjük majorannával, őrölt borssal, és az egyik gerezd szétnyomott fokhagymával. Lefedve kb. 10 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a velőt,a másik gerezd zúzott fokhagymát, ha kell utánasózunk és az egészet nagy lángon kb. 5 perc alatt készre sütjük. Ha le akarna égni, kevés vizet öntsünk hozzá.