Feltöltve:

Veronika szelet

timer 55
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Tésztához

tojás6 darab
liszt25 dekagramm
porcukor25 dekagramm
víz1 dl
olaj1 dl
sütőpor1 darab

Krémhez

tejföl2 darab
vaníliás cukor2 csomag
tejszínhabpor1 darab
habfixáló1 darab
tej1 dl

Zseléhez

krémpor2 darab
víz8 dl
kristálycukor20 dekagramm
citromos pezsgőtabletta1 darab

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgát. Összekeverjük a cukorral, vízzel, olajjal, liszttel és a sütőporral. Betesszük a sütőbe és készre sütjük. A krémhez a tejfölt, a tejszínhabport, a fixálót és a vaníliás cukrot összekeverjük, amíg kemény krémet nem kapunk. A zseléhez a krémport, cukrot, vizet és a citromos pezsgőtablettát feltesszük forrni. Addig forraljuk, amíg sűrű nem lesz. Kicsit várunk, amíg kihűl. A tésztára tesszük a krémet és ráöntjük a zselét, majd hűtőbe tesszük pár órára.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem