Feltöltve:

Verdás torta

timer 300
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ramás krém

Ráma25 dekagramm
porcukor25 dekagramm

Házi fondant

méz2 evőkanál
különböző színű ételfesték (piros, narancssárga, sárga, zöld, kék, lila)1 kevés
Ráma2 evőkanál
citromlé30 milliliter
víz40 milliliter
zselatinpor1 evőkanál
porcukor80 dekagramm

Alaptészta

tojás10 darab
étolaj1 evőkanál
kakaó2 evőkanál
sütőpor1 kis
kristálycukor8 evőkanál
rétesliszt3 evőkanál
finomliszt7 evőkanál

Vaníliás pudinkrém

tej7.5 dl
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először felverjük a tojások sárgáját a cukorral, pici sütőporral, majd belekeverünk 2 kanál kakaót és 1 kanál étolajat. Felverjük a tojásfehérjéket habbá és hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. Utána óvatosan hozzákeverjük a lisztet, majd Ramával kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe tesszük és 190 fokon megsütjük.

  2. 2. lépés

    Fondant készítése: egy tálba szitálunk 70 dkg porcukrot. Gőz felett felolvasztjuk a zselatint a víz és a citromlé keverékében, majd beleteszünk 2 kanál mézet, valamint 2 kanál Ramát. Még melegen ráöntjük a porcukorra és keverni kezdjük, először kanállal. Lehet, hogy több porcukrot is felvesz, ez függ a cukor minőségétől is. Apránként adagoljuk hozzá még a porcukrot ha kell, addig, amíg össze nem tudjuk gyúrni. Utána folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 3-4 órára. Utána lehet ételfestékkel színezni. Én festékpasztát szoktam használni, mert intenzívebb a színe. Ha nincs, jó a sima ételszínezék is, csak ne aromával színezzünk.

  3. 3. lépés

    A 2 csomag vanília pudingot felfőzzük a tejjel és kihűtjük. Közben a Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a kettőt jól összekeverjük. Három részre vágjuk a tortalapot és megkenjük, de hagyjunk krémet majd a külsejére is a tortának, mert kell a fondant bevonat alá. 2 órát dermesztjük a hűtőben. Utána lehet a tortát kifaragni.

  4. 4. lépés

    Összeállítás: ha elkészült az autóforma, kívül is be kell kenni a krémmel és ismét dermeszteni kell a hűtőben legalább 2 órát. A fondant egynegyedét elvesszük, a többit pirossal színezzük. A többi fehéren maradt részből lehet majd a többit, kereket, szemeket, villámokat kialakítani, kinek milyen ötlete van. aszerint. A piros fondantot porcukros deszkán kinyújtjuk és óvatosan beborítjuk a tortát vele. Rásimogatjuk óvatosan, hogy ne maradjon alatta levegő.
    Utána lehet kialakítani a szemeket, kerekeket, amiket úgy tudunk felragasztani a fondantra, hogy egy kicsit bekenjük vízzel alatta. Ha elkészültünk hűtőbe tesszük a tálalásig.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0