Vendégváró sörkorcsolya
Vendégváró sörkorcsolya
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Ráma - 15 dekagramm
    • liszt - 20 dekagramm
    • tojás a tésztába - 1 darab
    • tojás kenéshez - 1 darab
    • ecet - 1 kávéskanál
    • só - 1 kevés
    • langyos víz - 1 kevés

    A töltelékhez

    • kisebb káposzta - 1 darab
    • olaj - 1 darab
    • só - 1 darab
    • bors - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta készítése a következő: a lisztet, tojást, sót, ecetet és a szükséges langyos vizet rugalmas tésztává összedolgozom, majd kinyújtom és a Ramát a közepére, feldarabolva ráhalmozom, majd betakarom a tésztával, illetve összehajtogatom. A hűtőbe teszem és 20 percenként 3-4-szer nyújtom és hajtogatom.
    2. Az utolsó alkalommal kb. 2 mm-re nyújtom a tésztát, amit elfelezek és a két darabon egyenletesen elosztom a káposztás tölteléket. A tölteléket a káposztás kocka készítésénél szokásos módon csináltam meg.
    3. Feltekerem a tésztát, majd még a szeletelés előtt felvert tojással megkenem a tekercset és utána kb.1,5 cm-es darabokra felszeletelem.
    4. Tepsibe rakva, előmelegített sütőben, közepes lángon 30 perc alatt készre sütöm. Kitűnő sörkorcsolya, de ebédre is nagyon jó. Jó étvágyat kívánok.