Vendégváró sörkorcsolya a Előételek kategóriában
A tészta készítése a következő: a lisztet, tojást, sót, ecetet és a szükséges langyos vizet rugalmas tésztává összedolgozom, majd kinyújtom és a Ramát a közepére, feldarabolva ráhalmozom, majd betakarom a tésztával, illetve összehajtogatom. A hűtőbe teszem és 20 percenként 3-4-szer nyújtom és hajtogatom.
Az utolsó alkalommal kb. 2 mm-re nyújtom a tésztát, amit elfelezek és a két darabon egyenletesen elosztom a káposztás tölteléket. A tölteléket a káposztás kocka készítésénél szokásos módon csináltam meg.
Feltekerem a tésztát, majd még a szeletelés előtt felvert tojással megkenem a tekercset és utána kb.1,5 cm-es darabokra felszeletelem.
Tepsibe rakva, előmelegített sütőben, közepes lángon 30 perc alatt készre sütöm. Kitűnő sörkorcsolya, de ebédre is nagyon jó. Jó étvágyat kívánok.