Vendégváró
Vendégváró
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 evőkanál
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • csemege uborka - 2 darab
  • lilahagyma - 1 darab
  • sonka - 15 dekagramm
  • Globus Majonéz - 3 evőkanál
  • főtt tojás - 6 darab
  • zselatin - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. 1 db húsleveskockát 1 dl vízben felfőzünk, 3 teáskanál zselatint belekeverünk, átforgatjuk benne az előkészített hozzávalókat, egyenletesen.
  2. Egy kuglófformát (szavarin, koszorúforma is lehet) fóliával kibélelünk, és belesimítjuk a masszát, kissé megütögetjük a formát, hogy a levegő eltávozzon belőle. Hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermed, utána szeletelhető.
  3. Felszeletelve, salátaágyon vagy díszkáposzta levelekre helyezve (a szép sötétzöld kelkáposztacsíkok is jól kiemelik), petrezselyemzölddel, hagymaszárból kis pálmafákat kivágva, piros paprika csíkokkal díszítve tálaljuk. Ha koszorúformába készítettük, felszeletelve is ilyen alakban hagyjuk, közepébe majonézes kukoricát rakunk.