Vendégváró libamáj és fasírt
Vendégváró libamáj és fasírt
  • timer75 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • zsemlemorzsa - 5 dekagramm
  • vöröshagyma - 2 darab
  • tojás - 1 darab
  • tej - 1 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • zsemle - 1 darab
  • darált hús - 25 dekagramm
  • kacsazsír - 1 pohár
  • étolaj - 2 evőkanál
  • pirosarany - 1 teáskanál
  • libamáj - 70 dekagramm

Elkészítés:

  1. A 2 kisebb egész hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, majd egy zománcozott cserépedénybe tesszük. A zománcozott cserépedényt nem kell előtte beáztatni, de a simát előtte beáztatjuk.
  2. A kacsazsírt felolvasztjuk és ráöntjük a hagymára, majd a libamájat is beletesszük cserépedénybe és 200 °C-on 20 percig sütjük.
  3. Közben összegyúrjuk a fasírtot. 25 dkg darált húshoz adunk 2 tojást. Egy szikkadt zsemlét tejbe áztatunk, majd szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk a tejet belőle és a húshoz adjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük, majd hozzáadjuk a húshoz. Fűszerezzük. Kb. 2 kávéskanál só, egy kávéskanál bors, 1 kávéskanál Delikát, két kávéskanál pirospaprika és egy teáskanál piros arany kell bele.
  4. Összedolgozzuk. Ha túl lágy, akkor zsemlemorzsát adunk hozzá, amíg nem lesz olyan stabil, hogy ne folyjék.
  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk egy fél hengerként. Megszórjuk zsemlemorzsával és meglocsoljuk étolajjal. Sütőben 180°C-on 45 percig sütjük.