Feltöltve:

Vendégváró libamáj és fasírt

timer 75
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

zsemlemorzsa5 dekagramm
vöröshagyma2 darab
tojás1 darab
tej1 dl
fokhagymagerezd2 darab
zsemle1 darab
darált hús25 dekagramm
kacsazsír1 pohár
étolaj2 evőkanál
pirosarany1 teáskanál
libamáj70 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A 2 kisebb egész hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, majd egy zománcozott cserépedénybe tesszük. A zománcozott cserépedényt nem kell előtte beáztatni, de a simát előtte beáztatjuk.

2. lépés

A kacsazsírt felolvasztjuk és ráöntjük a hagymára, majd a libamájat is beletesszük cserépedénybe és 200 °C-on 20 percig sütjük.

3. lépés

Közben összegyúrjuk a fasírtot. 25 dkg darált húshoz adunk 2 tojást. Egy szikkadt zsemlét tejbe áztatunk, majd szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk a tejet belőle és a húshoz adjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük, majd hozzáadjuk a húshoz. Fűszerezzük. Kb. 2 kávéskanál só, egy kávéskanál bors, 1 kávéskanál Delikát, két kávéskanál pirospaprika és egy teáskanál piros arany kell bele.

4. lépés

Összedolgozzuk. Ha túl lágy, akkor zsemlemorzsát adunk hozzá, amíg nem lesz olyan stabil, hogy ne folyjék.

5. lépés

Vendégváró libamáj és fasírt elkészítés 5. lépés képe

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk egy fél hengerként. Megszórjuk zsemlemorzsával és meglocsoljuk étolajjal. Sütőben 180°C-on 45 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem