Feltöltve:

Vendégváró falatkák

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 dekagramm
tejföl2 evőkanál
paradicsom1 darab
vöröshagyma1 darab
sajt3 darab
citrom leve darab
olajbogyó6 mag
joghurt80 gramm
túró25 dekagramm
kolbász1 darab
paprika1 darab
kömény3 teáskanál
2 teáskanál
bagett2 darab
sonka4 szelet
pirospaprika3 teáskanál
kígyóuborka1 darab
főtt tojás1 darab
Globus Mustár1 evőkanál
párizsi3 szelet
paprikakrém2 teáskanál
konzerv sprotni10 dekagramm
csirkemájkrém konzerv5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Vendégváró falatkák elkészítés 1. lépés képe

A bagettekből a szeletkéket ferdén vágjuk, hogy minél nagyobb felületeken kenhessük meg. Vesszük a halas krémet megkenünk 3-4 kenyérkét és egy tálra rakjuk. Vesszük a körözöttet is és azzal is megkenünk 3-4 kenyérszeletkét és a tálra rakjuk. Majd a tojásos krémmel is megkenünk 3-4 kenyérszeletkét és a tálra rakjuk. A különböző krémekkel megkent kenyérkéket csoportonként rendezzük el, mert nem mindegy, hogy milyen krémre milyen díszítést rakunk.

2. lépés

Vendégváró falatkák elkészítés 2. lépés képe

A kolbászt, az uborkát, a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot felvágjuk, a párizsit felszeleteljük és még kisebb szeletkékre vágjuk, ahogyan a sonkát, a háromszögletű sajtot és a keményebb sajtokat is. A madársalátát egy szűrőben megmossuk, az olajbogyóról a magja mellett hosszúkás szeletkéket vágunk.
A körözöttes szeletkékre mehet a kolbász, uborka, paradicsom díszítés. A tojásos szeletkékre jobban illenek a sonkák, párizsi, paradicsom, madársaláta. A halas keverékhez a sajtok, uborka, olajbogyó madársaláta illik.

3. lépés

A tojáskrémhez a tojást megfőzzük, kissé lehűtjük, és a héjától megpucoljuk. A hagyma héját lehámozzuk, a hagymát felaprítjuk, a májkonzervet felnyitjuk.
Tojásos krém elkészítése: A tojást villával összetörjük és hozzáadjuk a mustárt, a margarint, a sót, a frissen őrölt borsot, az apróra vágott hagymát, a májkrémet, a tejfölt, a kaprot és alaposan összekeverjük.

4. lépés

Halas krém elkészítése: a mustárt, a tejfölt, a margarint és a sót előkészítjük. Kifacsarjuk a citrom levét, felaprítjuk a megpucolt vöröshagymát és kinyitjuk a halkonzervet, amiből a halat két részletben egy tányéron egészen apróra összenyomjuk.
A hozzávalókat, a mustárt, a margarint, a halat, a vöröshagymát, a tejfölt, a borsot, az 1 kiskanál sót és kaprot jól összekeverjük, hogy egyenletes jól kenhető masszát kapjunk.

5. lépés

A körözött elkészítése:
A túrót egy tányéron villával szétnyomkodjuk, a hagymát apróra vágjuk és előkészítünk egy tiszta üvegtálat. A túrót egy mély üvegtálba rakjuk, hozzáadjuk a hagymát, a tejfölt, a natúr joghurtot, a paprikaport és krémet, a sót, a köménymagot, a margarint, és jól összekeverjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem