Feltöltve:

Vendégváró falatkák

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 dekagramm
tejföl2 evőkanál
paradicsom1 darab
vöröshagyma1 darab
sajt3 darab
citrom leve darab
olajbogyó6 mag
joghurt80 gramm
túró25 dekagramm
kolbász1 darab
paprika1 darab
kömény3 teáskanál
2 teáskanál
bagett2 darab
sonka4 szelet
pirospaprika3 teáskanál
kígyóuborka1 darab
főtt tojás1 darab
Globus Mustár1 evőkanál
párizsi3 szelet
paprikakrém2 teáskanál
konzerv sprotni10 dekagramm
csirkemájkrém konzerv5 dekagramm

Vendégváró falatkák a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Vendégváró falatkák elkészítés 1. lépés képe

A bagettekből a szeletkéket ferdén vágjuk, hogy minél nagyobb felületeken kenhessük meg. Vesszük a halas krémet megkenünk 3-4 kenyérkét és egy tálra rakjuk. Vesszük a körözöttet is és azzal is megkenünk 3-4 kenyérszeletkét és a tálra rakjuk. Majd a tojásos krémmel is megkenünk 3-4 kenyérszeletkét és a tálra rakjuk. A különböző krémekkel megkent kenyérkéket csoportonként rendezzük el, mert nem mindegy, hogy milyen krémre milyen díszítést rakunk.

2. lépés

Vendégváró falatkák elkészítés 2. lépés képe

A kolbászt, az uborkát, a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot felvágjuk, a párizsit felszeleteljük és még kisebb szeletkékre vágjuk, ahogyan a sonkát, a háromszögletű sajtot és a keményebb sajtokat is. A madársalátát egy szűrőben megmossuk, az olajbogyóról a magja mellett hosszúkás szeletkéket vágunk.
A körözöttes szeletkékre mehet a kolbász, uborka, paradicsom díszítés. A tojásos szeletkékre jobban illenek a sonkák, párizsi, paradicsom, madársaláta. A halas keverékhez a sajtok, uborka, olajbogyó madársaláta illik.

3. lépés

A tojáskrémhez a tojást megfőzzük, kissé lehűtjük, és a héjától megpucoljuk. A hagyma héját lehámozzuk, a hagymát felaprítjuk, a májkonzervet felnyitjuk.
Tojásos krém elkészítése: A tojást villával összetörjük és hozzáadjuk a mustárt, a margarint, a sót, a frissen őrölt borsot, az apróra vágott hagymát, a májkrémet, a tejfölt, a kaprot és alaposan összekeverjük.

4. lépés

Halas krém elkészítése: a mustárt, a tejfölt, a margarint és a sót előkészítjük. Kifacsarjuk a citrom levét, felaprítjuk a megpucolt vöröshagymát és kinyitjuk a halkonzervet, amiből a halat két részletben egy tányéron egészen apróra összenyomjuk.
A hozzávalókat, a mustárt, a margarint, a halat, a vöröshagymát, a tejfölt, a borsot, az 1 kiskanál sót és kaprot jól összekeverjük, hogy egyenletes jól kenhető masszát kapjunk.

5. lépés

A körözött elkészítése:
A túrót egy tányéron villával szétnyomkodjuk, a hagymát apróra vágjuk és előkészítünk egy tiszta üvegtálat. A túrót egy mély üvegtálba rakjuk, hozzáadjuk a hagymát, a tejfölt, a natúr joghurtot, a paprikaport és krémet, a sót, a köménymagot, a margarint, és jól összekeverjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem