Velős palacsinta
Velős palacsinta
  • timer0 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • zsemlemorzsa - 10 dekagramm
  • Knorr Magyaros Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • tojás - 2 darab
  • liszt - 10 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • fehérbor - 1 dl
  • citrom - darab
  • Globus Mustár - 1 evőkanál
  • Knorr Serpenyős gombás csirke Rafinéria - 1 csomag
  • sertésvelő - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A szokott módon vékonyra kisütött palacsintákat készítünk. A velőt a Delikátos forrásba levő vízben, esetleg babérlevéllel és kis ecettel ízesített, kb. 3-5 percig főzzük. Leszűrjük, és amikor kihűlt, apróra vágjuk.
  2. A vöröshagymát, petrezselymet olajon megdinszteljük, majd beletesszük a velőt, óvatosan összekeverjük, ízesítjük a KNORR fűszerkeverékkel, borssal. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a fehérbort, töltelék állagig kevergetve pároljuk.
  3. Végül a palacsintákat megtöltjük. A palacsintát összetekerjük, de két szélüket visszahajtjuk. Külön a KNORR gombás csirkealapból citrom levével és mustárral mártást készítünk és ezzel meglocsolva tálaljuk a palacsintákat.