Feltöltve:

Vegyesvágott savanyúság

timer 60
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

sárgarépa20 dekagramm
vöröshagyma20 dekagramm
cukor40 dekagramm
uborka20 dekagramm
babérlevél4 darab
4 evőkanál
zöldpaprika6 darab
egész fekete bors10 mag
hideg víz4 liter
fejes káposzta1 kilogramm
20%-s ecet4 dl
nátrium benzonát1 teáskanál
borkén1 teáskanál
zöld paradicsom6 darab

Vegyesvágott savanyúság a Saláták kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd vékonyra szeljük, vagy gyaluljuk.
A sárgarépát megpucoljuk vékony csíkokra vágjuk.
A paprikát és paradicsomot megmossuk, csumáját eltávolítjuk, vékony csíkokra vágjuk.
Uborkát megmossuk, szeleteljük.
A hagymát megpucoljuk, szeleteljük.

2. lépés

Majd ezeket mind egy nagy tálba rakjuk, és enyhén sózzuk. Jól összekeverjük, és 30 percig állni hagyjuk.

3. lépés

Ezután levét jól kinyomkodjuk, és tisztára mosott üvegekbe töltjük, ügyeljünk arra hogy a zöldségek körülbelül ugyanolyan arányba kerüljenek minden üvegbe.

4. lépés

Közben készítsük el a felöntőlevet.
Egy fazékba kimérjük a 4 liter vizet, hozzáadjuk a cukrot, sót, babérlevelet, borsot, jól felforraljuk, majd miután felforrt, pár percig forraljuk, elzárjuk, és hozzáadjuk az ecetet és a borként.

5. lépés

Kihűtjük a levet, majd miután kihűlt ráöntjük a zöldségekre.
Légmentesen zárjuk őket csavaros tetővel.

6. lépés

Ebből mennyiségből körülbelül 8 üveg, 7decis savanyúságot lehet elkészíteni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem