Vegetáriánus húsgolyók gombamártással​
Vegetáriánus húsgolyók gombamártással​
  • timer55 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    Vegetáriánus húsgolyók:

    • apróra vágott gomba​ - 250 gramm
    • fokhagyma gerezd - 1 darab
    • alaposan felszeletelt és blansírozott kelkáposzta - 100 gramm
    • főtt vadrizs - 200 gramm
    • főtt zöld lencse - 200 gramm
    • Tojás - 2 darab
    • zsírszegény ricotta - 125 milliliter
    • kenyérmorzsa - 150 gramm
    • szójaszósz - 1 evőkanál

    Édesburgonyapüré:

    • édesburgonya - 4 darab
    • megtisztított és feldarabolt sütőtök - 200 gramm
    • zsírszegény ricotta​ - 125 milliliter
    • Knorr Házias Zöldség Levesalap - 1 darab

    Mártás:

    • felkockázott vöröshagyma - 1 darab
    • gomba - 250 gramm
    • szójaszósz - 2 evőkanál
    • szójatejszín - 75 milliliter

    A szakács tippje: ​

    • Hogy vegán is el tudja készíteni ezt a receptet, helyettesítse a ricottát szójatejszínnel, a tojást pedig kukoricakeményítővel.​ - 125 milliliter

    Elkészítés:

    1. Elsőként készítsük el a vegetáriánus húsgolyókat. Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően készítse el a vadrizst és a lencsét.​
    2. Egy teflonos serpenyőben, kevés olajon, nagy lángon süsse meg a gombát. Adja hozzá a fokhagymát és a kelt, majd közepes lángon süsse még néhány percig.​
    3. Adja hozzá a gombakeveréket a főtt vadrizshez, a lencséhez és a kenyérmorzsához és az egész keveréket egy aprótóban zúzza össze.
    4. Adja hozzá a tojásokat, a ricottát és a szójaszószt majd turmixgéppel keverje össze őket. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.
    5. Formázzon húsgolyókat, majd tegye őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Locsolja meg olajjal a tetejüket, és süsse őket a sütőben körülbelül 20 percig vagy amíg aranybarnák lesznek. Tegye félre és tartsa melegen őket.​
    6. Jöhet az édesburgonyapüré. Vegye le a sütő hőfokát 180 °C-ra.​
    7. Tegye az édesburgonya és sütőtök darabokat egy tepsire és locsolja meg őket olajjal. Süsse a sütőben körülbelül 20 percig, amíg jól átsülnek.
    8. A kihűlt zöldségeket krumplinyomóval pépesítse, majd adja hozzá a ricottát és a Knorr házias zöldség levesalapot. Ízlés szerint fűszerezze ismét sóval és borssal.
    9. Végül állítsuk össze a mártást. Egy serpenyőben egy evőkanál növényiolajon pirítsa meg a gombát és a felaprított hagymát. Süsse őket, amíg szép barnák lesznek.​
    10. Adjon hozzá szójaszószt, 200 ml vizet és a szójatejszínt. Vegye le a hőfokot és alacsony lángon lassan főzze körülbelül 10 percig.​
    11. Tálaljuk az elkészült "húsgolyókat" gazdagon leöntve gombamártással és meleg édesburgonyapürével.​

    Sütéshez