Feltöltve:

Vegetáriánus húsgolyók gombamártással​

timer 55
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Vegetáriánus húsgolyók:

apróra vágott gomba​250 gramm
Fokhagyma1 gerezd
alaposan felszeletelt és blansírozott kelkáposzta100 gramm
főtt vadrizs200 gramm
főtt zöld lencse200 gramm
Tojás2 darab
zsírszegény ricotta125 milliliter
kenyérmorzsa150 gramm
Knorr Vegan Liquid Fond Rich​1 evőkanál

Édesburgonyapüré:

piros indonéziai édesburgonya​4 darab
megtisztított és feldarabolt sütőtök200 gramm
Knorr Liquid Vegan Fond Rich​1 evőkanál
zsírszegény ricotta​125 milliliter

Mártás:

felkockázott vöröshagyma1 darab
gomba250 gramm
Knorr Liquid Vegan Fond Rich ​2 evőkanál
szójatejszín75 milliliter

A szakács tippje: ​

Hogy vegán is el tudja készíteni ezt a receptet, helyettesítse a ricottát szójatejszínnel, a tojást pedig kukoricakeményítővel.​125 milliliter

Sütéshez

Sütési idő 20 perc
Sütési hőmérséklet 180 °

Alternatív étrend

Vegetáriánus húsgolyók gombamártással​ a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően készítse el a vadrizst és a lencsét.​

2. lépés

Egy teflonos serpenyőt helyezzen nagy lángra, majd locsoljon bele egy kis olajat és süsse meg a gombát. Adja hozzá a fokhagymátés a kelt, majd közepes lángon süsse még néhány percig.​

3. lépés

Adja hozzá a gombakeveréket a főtt vadrizshez, a lencséhez és a kenyérmorzsához. Verje fel egy turmixgépben. ​

4. lépés

Adja hozzá a tojásokat, a ricottát és a Knorr nem tudom alapot, majd a turmixgéppel keverje össze őket. Az íz kedvéért fűszerezze.​

5. lépés

Formázzon húsgolyókat, majd tegye őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Locsolja meg olajjal a tetejüket, és süsse őket a sütőben körülbelül 20 percig vagy amíg aranybarnák lesznek. Tegye félre és tartsa melegen őket.​

6. lépés

Tálaláshoz rázogassa a húsgolyókat a mártásba, melegítse át és tálalja édesburgonyapürével.​

7. lépés

Vegye le a sütő hőfokát 180 °C-ra.​

8. lépés

Tegye az édesburgonya és sütőtök darabokat egy tepsire és locsolja meg őket olajjal. Süsse a sütőben körülbelül 20 percig, amíg minden megfő. ​

9. lépés

Adja hozzá a ricottát és a Knorr nem tudom alapot, és törje össze egy krumplinyomóval. Az íz kedvéért fűszerezze.​

10. lépés

Egy főzőedénybe tegyen 4 evőkanál növényiolajat, majd adja hozzá a hagymát és a gombát. Süsse őket, amíg szép barnák lesznek.​

11. lépés

Adja hozzá a Knorr nem tudom alapot, 200 ml vizet és a szójatejszínt. Vegye le a hőfokot és alacsony lángon lassan főzze körülbelül 10 percig.​

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem