apróra vágott gomba | 250 gramm |
---|---|
fokhagyma gerezd | 1 darab |
alaposan felszeletelt és blansírozott kelkáposzta | 100 gramm |
főtt vadrizs | 200 gramm |
főtt zöld lencse | 200 gramm |
Tojás | 2 darab |
zsírszegény ricotta | 125 milliliter |
kenyérmorzsa | 150 gramm |
szójaszósz | 1 evőkanál |
édesburgonya | 4 darab |
---|---|
megtisztított és feldarabolt sütőtök | 200 gramm |
zsírszegény ricotta | 125 milliliter |
Knorr Házias Zöldség Levesalap | 1 darab |
felkockázott vöröshagyma | 1 darab |
---|---|
gomba | 250 gramm |
szójaszósz | 2 evőkanál |
szójatejszín | 75 milliliter |
Hogy vegán is el tudja készíteni ezt a receptet, helyettesítse a ricottát szójatejszínnel, a tojást pedig kukoricakeményítővel. | 125 milliliter |
---|
Sütési idő | 20 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Vegetáriánus húsgolyók gombamártással a Főételek kategóriában
Elsőként készítsük el a vegetáriánus húsgolyókat. Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően készítse el a vadrizst és a lencsét.
Egy teflonos serpenyőben, kevés olajon, nagy lángon süsse meg a gombát. Adja hozzá a fokhagymát és a kelt, majd közepes lángon süsse még néhány percig.
Adja hozzá a gombakeveréket a főtt vadrizshez, a lencséhez és a kenyérmorzsához és az egész keveréket egy aprótóban zúzza össze.
Adja hozzá a tojásokat, a ricottát és a szójaszószt majd turmixgéppel keverje össze őket. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.
Formázzon húsgolyókat, majd tegye őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Locsolja meg olajjal a tetejüket, és süsse őket a sütőben körülbelül 20 percig vagy amíg aranybarnák lesznek. Tegye félre és tartsa melegen őket.
Jöhet az édesburgonyapüré. Vegye le a sütő hőfokát 180 °C-ra.
Tegye az édesburgonya és sütőtök darabokat egy tepsire és locsolja meg őket olajjal. Süsse a sütőben körülbelül 20 percig, amíg jól átsülnek.
A kihűlt zöldségeket krumplinyomóval pépesítse, majd adja hozzá a ricottát és a Knorr házias zöldség levesalapot. Ízlés szerint fűszerezze ismét sóval és borssal.
Végül állítsuk össze a mártást. Egy serpenyőben egy evőkanál növényiolajon pirítsa meg a gombát és a felaprított hagymát. Süsse őket, amíg szép barnák lesznek.
Adjon hozzá szójaszószt, 200 ml vizet és a szójatejszínt. Vegye le a hőfokot és alacsony lángon lassan főzze körülbelül 10 percig.
Tálaljuk az elkészült "húsgolyókat" gazdagon leöntve gombamártással és meleg édesburgonyapürével.