Feltöltve:

Vegetáriánus húsgolyók gombamártással​

timer 55
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Vegetáriánus húsgolyók:

apróra vágott gomba​250 gramm
fokhagyma gerezd1 darab
alaposan felszeletelt és blansírozott kelkáposzta100 gramm
főtt vadrizs200 gramm
főtt zöld lencse200 gramm
Tojás2 darab
zsírszegény ricotta125 milliliter
kenyérmorzsa150 gramm
szójaszósz1 evőkanál

Édesburgonyapüré:

édesburgonya4 darab
megtisztított és feldarabolt sütőtök200 gramm
zsírszegény ricotta​125 milliliter
Knorr Házias Zöldség Levesalap1 darab

Mártás:

felkockázott vöröshagyma1 darab
gomba250 gramm
szójaszósz2 evőkanál
szójatejszín75 milliliter

A szakács tippje: ​

Hogy vegán is el tudja készíteni ezt a receptet, helyettesítse a ricottát szójatejszínnel, a tojást pedig kukoricakeményítővel.​125 milliliter

Sütéshez

Sütési idő 20 perc
Sütési hőmérséklet 180 °

Alternatív étrend

Vegetáriánus húsgolyók gombamártással​ a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Elsőként készítsük el a vegetáriánus húsgolyókat. Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően készítse el a vadrizst és a lencsét.​

2. lépés

Egy teflonos serpenyőben, kevés olajon, nagy lángon süsse meg a gombát. Adja hozzá a fokhagymát és a kelt, majd közepes lángon süsse még néhány percig.​

3. lépés

Adja hozzá a gombakeveréket a főtt vadrizshez, a lencséhez és a kenyérmorzsához és az egész keveréket egy aprótóban zúzza össze.

4. lépés

Adja hozzá a tojásokat, a ricottát és a szójaszószt majd turmixgéppel keverje össze őket. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.

5. lépés

Formázzon húsgolyókat, majd tegye őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Locsolja meg olajjal a tetejüket, és süsse őket a sütőben körülbelül 20 percig vagy amíg aranybarnák lesznek. Tegye félre és tartsa melegen őket.​

6. lépés

Jöhet az édesburgonyapüré. Vegye le a sütő hőfokát 180 °C-ra.​

7. lépés

Tegye az édesburgonya és sütőtök darabokat egy tepsire és locsolja meg őket olajjal. Süsse a sütőben körülbelül 20 percig, amíg jól átsülnek.

8. lépés

A kihűlt zöldségeket krumplinyomóval pépesítse, majd adja hozzá a ricottát és a Knorr házias zöldség levesalapot. Ízlés szerint fűszerezze ismét sóval és borssal.

9. lépés

Végül állítsuk össze a mártást. Egy serpenyőben egy evőkanál növényiolajon pirítsa meg a gombát és a felaprított hagymát. Süsse őket, amíg szép barnák lesznek.​

10. lépés

Adjon hozzá szójaszószt, 200 ml vizet és a szójatejszínt. Vegye le a hőfokot és alacsony lángon lassan főzze körülbelül 10 percig.​

11. lépés

Tálaljuk az elkészült "húsgolyókat" gazdagon leöntve gombamártással és meleg édesburgonyapürével.​

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem