olíva olaj | 2 evőkanál |
---|---|
snidling | 2 evőkanál |
cukkini | 1 darab |
gomba | 100 gramm |
Knorr Fokhagymás Ízbomba | 1 darab |
lilahagyma | 1 darab |
fehér bor | 1 dl |
kagylótészta | 350 gramm |
sárga ka | 1 darab |
apróra reszelt parmezán | 10 dekagramm |
Vegetáriánus zöldséges tészta a Főételek kategóriában
Főzzük meg a tésztát bő, enyhén sós vízben, al dente (roppanósra), majd szűrjük le.
A gombát szeleteljük fel, a paprikát csíkozzuk fel, a hagymát vágjuk szeletekre, a cukkinit pedig félszeletekre.
Forró olíva olajon süssük át az összes zöldséget, szórjuk meg curry-vel, öntsük rá fehérbort, majd párologtassuk el. Ízesítsük összemorzsolt Fokhagymás Ízbombával.
A zöldségekhez adjuk hozzá a tésztát és pirítsuk együtt 2 percig. Tálalásnál szórjuk meg parmezánnal.