Feltöltve:

Vegetáriánus lasagne lencsével, édesburgonyával és mozzarellával

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 5

Hozzávalók

tejföl1 darab
olíva olaj2 evőkanál
Delikát ételízesítő1 csipetnyi
Knorr Lasagne alap1 csomag
lasagne lap9 darab
darabolt paradicsom konzerv1 darab
mozzarella golyó2 darab
bébi spenót50 gramm
angol zeller2 darab
édesburgonya2 darab
lencse konzerv1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk kockákra. Kevés, Delikáttal ízesített vízben pároljuk meg 15 perc alatt, illetve amíg puha nem lesz.

  2. 2. lépés

    Kevés olíva olajon pirítsuk meg a fokhagymát a felszeletelt zellerszárral együtt. Majd adjuk hozzá a paradicsom konzervet. A dobozt öblítsük ki 1 dl vízzel és azt is adjuk hozzá. Szórjuk rá a Knorr tasak tartalmát és keverjük el.

  3. 3. lépés

    A lencsét és a megfőtt édesburgonyát adjuk hozzá és óvatosan keverjük el. Pároljuk pár percig őket együtt. A legvégén tegyük bele a megmosott bébi spenótot. Ne főzzük túl, épp, hogy csak essen össze a spenót a forró raguban.

  4. 4. lépés

    Egy hőálló edény aljára tegyük a ragu kb. 1/3-át és tépkedjünk rá egy fél mozzarella sajtot. Majd tegyünk rá egy réteg tésztát. Erre megint ragu jön, majd mozzarella. Ismét tészta, majd ragu és a másik mozzarella sajt fele. A végére hagyjunk egy kevés ragut.

  5. 5. lépés

    Legfelülre tegyünk egy réteg tésztát, ezt kenjük meg a kevés maradék raguval és a tejföllel. Végül tépkedjük rá az utolsó fél mozzarella sajtot. Fedjük le alufóliával úgy, hogy ne érjen a sajthoz. Tegyük be a sütőbe 20 percre. Majd vegyük le a fóliát és az utolsó 10 percben süssük anélkül. Miután elkészült pihentessük 5-10 percig, hogy szebben tudjuk vágni a szeleteket. Tálaljuk zöldsalátával, rukkolával, vagy friss bébi spenót levelekkel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek