Vegetáriánus lasagne lencsével, édesburgonyával és mozzarellával a Főételek kategóriában
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk kockákra. Kevés, Delikáttal ízesített vízben pároljuk meg 15 perc alatt, illetve amíg puha nem lesz.
Kevés olíva olajon pirítsuk meg a fokhagymát a felszeletelt zellerszárral együtt. Majd adjuk hozzá a paradicsom konzervet. A dobozt öblítsük ki 1 dl vízzel és azt is adjuk hozzá. Szórjuk rá a Knorr tasak tartalmát és keverjük el.
A lencsét és a megfőtt édesburgonyát adjuk hozzá és óvatosan keverjük el. Pároljuk pár percig őket együtt. A legvégén tegyük bele a megmosott bébi spenótot. Ne főzzük túl, épp, hogy csak essen össze a spenót a forró raguban.
Egy hőálló edény aljára tegyük a ragu kb. 1/3-át és tépkedjünk rá egy fél mozzarella sajtot. Majd tegyünk rá egy réteg tésztát. Erre megint ragu jön, majd mozzarella. Ismét tészta, majd ragu és a másik mozzarella sajt fele. A végére hagyjunk egy kevés ragut.
Legfelülre tegyünk egy réteg tésztát, ezt kenjük meg a kevés maradék raguval és a tejföllel. Végül tépkedjük rá az utolsó fél mozzarella sajtot. Fedjük le alufóliával úgy, hogy ne érjen a sajthoz. Tegyük be a sütőbe 20 percre. Majd vegyük le a fóliát és az utolsó 10 percben süssük anélkül. Miután elkészült pihentessük 5-10 percig, hogy szebben tudjuk vágni a szeleteket. Tálaljuk zöldsalátával, rukkolával, vagy friss bébi spenót levelekkel.