Vegetáriánus bigos
Vegetáriánus bigos
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 100 gramm
  • fokhagyma gerezd - 3 darab
  • paradicsom - 5 darab
  • szegfűbors - 5 darab
  • babérlevél - 4 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • kapor - 1 csokor
  • vörösbor - 0.5 dl
  • fehér hagyma - 1 darab
  • őrölt erőspaprika - 1 teáskanál
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • zöld kaliforniai paprika - 1 darab
  • csiperke gomba - 10 darab
  • szilva - 200 gramm
  • egész kömény - 1 teáskanál
  • nagy fej káposzta - 1 darab

Elkészítés:

  1. Kockázzuk fel a káposztát, majd vízzel felöntve főzzük babérlevéllel és szegfűborssal fűszerezve.
  2. Adjuk hozzá a Zöldségleves-kockát és főzzük puhára a káposztát.
  3. Dinszteljük meg margarinon a cikkekre vágott hagymát és az aprított fokhagymát.
  4. Adjuk hozzá a megtisztított és kockára vágott paprikát és gombát, majd a feldarabolt paradicsomot és szilvát.
  5. A megpárolt zöldségekhez adjuk hozzá a leszűrt káposztát. Ízesítsük köménnyel és erőspaprikával.
  6. Töltsük bele a vörösbort és pároljuk még kb. 20 percig, míg a lé nagyja el nem párolog. Tálaljuk apróra vágott kaporral, friss kenyérrel.