Feltöltve:

Vegán hamburger​

timer 35
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Burgerek:

főtt fehér quinoa​200 gramm
főtt fekete teknősbab​250 gramm
megmosott és lereszelt cékla​1 darab
reszelt sárgarépa1 darab
durvára vágott és blansírozott kelkáposzta1 darab
turmixgépben leturmixolt zab​150 gramm
kömény0,5 teáskanál
Pirospaprika0,5 teáskanál
szójaszósz1 evőkanál

Köret:

buci4 darab
Hellmann’s vegán majonéz​4 evőkanál
vöröshagyma80 gramm
avokádó1 darab
narancssárga paradicsom3 darab
fejessaláta vízitormával és/vagy spenóttal összekeverve80 gramm

A szakács tippje​:

Kelt helyett remek megoldás a spenót vagy a vízitorma100 gramm

Sütéshez

Sütési idő 8 perc

Alternatív étrend

Vegán hamburger​ a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Törje össze a főtt quinoát és a babot egy krumplinyomóval, adja hozzá a reszelt zöldségeket és a kelt, majd jól keverje össze.

2. lépés

Adja hozzá a fűszereket, a szójaszószt és a zabot, aztán keverje meg megint, amíg összetapad. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.

3. lépés

Attól függően, hogy mennyire kicsire vagy vékonyra szeretné csinálni a burgereket ossza szét a keveréket 4-8 kis golyóra, aztán formázzon belőlük pogácsákat.

4. lépés

Hagyja őket a hűtőben állni körülbelül 15 percig.

5. lépés

Egy teflonos edényben közepes lángon süsse olajon a pogácsák mindkét oldalát 5-7 percig, vagy amíg szépen megbarnulnak.

6. lépés

Tálalja a pogácsákat sima vagy glutén-mentes buciban az összes többi feltéttel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem