főtt fehér quinoa | 200 gramm |
---|---|
főtt fekete teknősbab | 250 gramm |
megmosott és lereszelt cékla | 1 darab |
reszelt sárgarépa | 1 darab |
durvára vágott és blansírozott kelkáposzta | 1 darab |
turmixgépben leturmixolt zab | 150 gramm |
kömény | 0,5 teáskanál |
Pirospaprika | 0,5 teáskanál |
szójaszósz | 1 evőkanál |
buci | 4 darab |
---|---|
Hellmann’s vegán majonéz | 4 evőkanál |
vöröshagyma | 80 gramm |
avokádó | 1 darab |
narancssárga paradicsom | 3 darab |
fejessaláta vízitormával és/vagy spenóttal összekeverve | 80 gramm |
Kelt helyett remek megoldás a spenót vagy a vízitorma | 100 gramm |
---|
Sütési idő | 8 perc |
---|
Vegán hamburger a Főételek kategóriában
Törje össze a főtt quinoát és a babot egy krumplinyomóval, adja hozzá a reszelt zöldségeket és a kelt, majd jól keverje össze.
Adja hozzá a fűszereket, a szójaszószt és a zabot, aztán keverje meg megint, amíg összetapad. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.
Attól függően, hogy mennyire kicsire vagy vékonyra szeretné csinálni a burgereket ossza szét a keveréket 4-8 kis golyóra, aztán formázzon belőlük pogácsákat.
Hagyja őket a hűtőben állni körülbelül 15 percig.
Egy teflonos edényben közepes lángon süsse olajon a pogácsák mindkét oldalát 5-7 percig, vagy amíg szépen megbarnulnak.
Tálalja a pogácsákat sima vagy glutén-mentes buciban az összes többi feltéttel.