füstölt tofu | 200 gramm |
---|---|
vegán tejföl | 1 adag |
vöröshagyma | 1 darab |
őrölt édes pirospaprika | ízlés szerinti adag |
kömény | ízlés szerinti adag |
Só | ízlés szerinti adag |
Bors | ízlés szerinti adag |
petrezselyem zöld | ízlés szerinti adag |
olívaolaj | ízlés szerinti teáskanál |
konzerv csicseriborsó | 1 darab |
---|---|
tahini | 3 evőkanál |
olívaolaj | 1 evőkanál |
citrom leve | 1 darab |
Só | ízlés szerinti adag |
Bors | ízlés szerinti adag |
curry por | ízlés szerinti adag |
Fokhagyma | ízlés szerinti adag |
kakukkfű | ízlés szerinti adag |
szezámmag | ízlés szerinti adag |
lencse konzerv | 1 darab |
---|---|
lilahagyma | 1 darab |
mustár | 4 evőkanál |
citrom leve | 1 darab |
Só | ízlés szerinti adag |
Bors | ízlés szerinti adag |
friss rozmaring ág | ízlés szerinti adag |
szezámmag | ízlés szerinti adag |
olívaolaj | ízlés szerinti teáskanál |
Vegán Szendvicskrémek, tunkik - Noraspiration konyhájából a Előételek kategóriában
Előkészítjük a krémek hozzávalóit.
Vegán Körözött - Tofukrém
A tofuból kinyomkodjuk a vizet és kézzel morzsoljuk, majd a robotgépbe helyezzük, a többi hozzávalóval. Krémesre turmixoljuk, mindent ízlés szerint adjunk hozzá! Ha nem elég füstöt, használjatok természetes füst spray-t. Krémesre turmixoljuk.
Tetején olíva olaj, petrezselyem, piros fűszerpaprika és egész kömény.
Curry-s Csicserikrém
A csicseriborsóról leöntjük a vizet, folyó vízzel mossuk egy szűrőben.Ezután a robotgépbe helyezzük a többi hozzávalóval, szintén mindent ízlés szerint adagolunk. Krémesre turmixoljuk.
Tetején olíva olaj, fokhagyma, szárított kakukkfű és szezámmag.
Rozmaringos-mustáros Lencsekrém
A lencséről leöntjük a vizet, folyó vízzel jól átmossuk egy szűrőben. Ezután a robotgépbe helyezzük a többi hozzávalóval, mindent ízlés szerint adagoljunk. Krémesre turxmioljuk.
Tetején friss rozmaring, olíva olaj, lilahagyma és szezámmag.
Előkészítjük a nyers mártogatnivaló zöldségeket.
A krémeket tálaljuk és díszítjük