Vegán saslik sült krumplival - Garádi Zsofka konyhájából
Vegán saslik sült krumplival - Garádi Zsofka konyhájából
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

    A saslikhoz

    • vöröshagyma - 1 darab
    • lilahagyma - 1 darab
    • kápia paprika - 1 darab
    • koktélparadicsom - 5-7 szem
    • sárgarépa - 1 darab
    • csiperkegomba - 5-7 szem
    • cukkini - 1 darab
    • bébi kukorica - 4 darab
    • Olaj - 1 evőkanál
    • só, bors - 1 csipetnyi
    • kakukkfű - 1 csipetnyi
    • szójaszósz - 1 teáskanál
    • folyékony füst (elhagyható) - 1 amennyit felvesz

    A sült krumplihoz

    • újkrumpli - 8 darab
    • Olaj - 1 evőkanál
    • só, bors - 1 csipetnyi
    • fokhagyma granulátum - 1 csipetnyi
    • őrölt édes pirospaprika - 1 csipetnyi

    Elkészítés:

    1. A zöldségeket vágjuk kis darabokra, a koktélparadicsomot és a gombát nem kell felvágnunk, ha kis méretűek.
    2. Tűzdeljük fel a kis darabokat fából készült saslik pálcára.
    3. Helyezzük a saslikokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és nagyon vékonyan kenjük meg olajjal, ezután szórjuk rá a fűszereket, öntsünk rá egy pici szójaszószt, és fújjuk meg folyékony füsttel.
    4. A tepsit takarjuk le alufóliával.
    5. 210°C-os sütőben süssük min. 30 percig, majd alufólia nélkül is 5-10 percig, hogy kissé jobban megpiruljon.
    6. Az újkrumplikat mossuk meg alaposan (nem kell meghámozni), és vágjuk szeletekre.
    7. Öntsünk rá egy kevés olajat, és fűszerezzük meg, majd alaposan keverjük össze.
    8. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 210°C-on kb. 30-40 perc alatt süssük barnára.

    Sütéshez