Vegán rakott cukkini - Garádi Zsofka konyhájából
Vegán rakott cukkini - Garádi Zsofka konyhájából
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • bulgur - 350 gramm
  • sárgarépa - 3 darab
  • cukkini - 5 darab
  • sárga cukkini - 2 darab
  • kisebb padlizsán - 3 darab
  • Paradicsom - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • szójajoghurt - 2 pohár
  • zabpehelyliszt - 8 evőkanál
  • só, bors, sómentes ételízesítő, paprika, kakukkfű, zsálya - 1 csipetnyi
  • Olaj - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A bulgurt mossuk át, és kétszeres mennyiségű forrásban lévő sós, ételízesítős vízben kb. 20 perc alatt főzzük meg.
  2. A sárgarépát hámozzuk meg.
  3. A cukkiniket, padlizsánt, sárgarépát vágjuk kis darabokra. Ha szeretnénk az étel tetejét díszíteni, akkor tegyünk félre néhány szép kör alakúra vágott darabot az összes zöldségből.
  4. A vöröshagymát kockázzuk fel, és kevés olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a sárgarépát, majd, ha már az is puha akkor a padlizsánt és a cukkinit is. Ízesítsük sóval, borssal, paprikával és zöldfűszerekkel.
  5. A joghurtban keverjük el a zabpehelylisztet, reszeljük bele a fokhagymát és sózzuk, borsozzuk.
  6. Egy nagy tálat kenjünk ki olajjal, és rétegezzük bele a zöldséges ragut, bulgurt, majd a joghurtot. Addig folytassuk, míg el nem fogy az összes hozzávaló.
  7. A legfelső rétegnél használjuk fel a kör alakúra vágott cukkini, padlizsán, répa és paradicsom szeleteket.
  8. 200 fokos sütőben kb. 1 óráig süssük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni.

Sütéshez