Vegán lencsegolyó
Vegán lencsegolyó
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • Fokhagyma - 1 gerezd
  • olívaolaj - 3 evőkanál
  • vöröslencse - 150 gramm
  • indiai fűszerkeverék - 2 evőkanál
  • zabpehely - 50 gramm
  • Liszt - 1.5 evőkanál
  • kókusztej - 200 milliliter
  • Knorr Házias Zöldség Levesalap - 1 darab
  • lime - 1 darab
  • vadrizs - 1 adag
  • apróra vágott koriander - 1 adag

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, vágjuk apró kockákra. Pároljuk meg olajban és adjuk hozzá a vöröslencsét és az indiai fűszerkeveréket.
  2. Öntsük fel 250 ml vízzel, forraljuk fel, majd fedjük le és alacsony lángon 10-15 percig főzzük. Időről időre keverjük meg, amíg a víz el nem párolog. Hagyjuk lehűlni. Majd adjuk hozzá a zabpelyhet és pihentessük további 10 percig.
  3. Készítsünk körülbelül 24 golyót a lencsés keverékből, majd 8 perc alatt süssük készre.
  4. Öntsünk még egy kis olajat a serpenyőbe és adjuk hozzá a lisztet, kicsit pirítsuk meg. Öntsük hozzá a kókusztejet, a Knorr házias zöldség levesalapot és egy kevés indiai fűszerkeverékkel készísünk belőle szószt. A lencsegolyókat tálaljuk a szósszal és locsoljuk meg egy lime kifacsart levével.
  5. Séf tipp: Szervírozzuk vadrizzsel és apróra vágott korianderrel.

Sütéshez