Feltöltve:

Vegán krumplifőzelék gombafasírttal - Noraspiration konyhájából

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Krumplifőzelékhez

olívaolaj1 evőkanál
krumpli2,7 kilogramm
vegán tejföl250 gramm
keményítő2-3 evőkanál
majoránna1 csipetnyi
babérlevél4-5 darab
só, bors, fűszerpaprika1 csipetnyi

Gombafasírthoz

olívaolaj1 evőkanál
gomba500 gramm
zabpehely1,5-2 bögre
sörélesztőpehely1 bögre
friss petrezselyem2 marék
vöröhagyma1 darab
gerezd fokhagyma2 darab
keményítő1 amennyit felvesz
só, bors, kömény, fűszerpaprika1 csipetnyi

Vegán krumplifőzelék gombafasírttal - Noraspiration konyhájából a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A krumplit meghámozzuk és “kockákra” vágjuk.

2. lépés

Az olajat egy mély lábas alján felmelegítjük, kicsit megpirítjuk a fűszerpaprikát, sóval és kevés borssal. Erre jön majd a krumpli, amit annyi vízzel öntünk fel, hogy teljesen ellepje, és kb. 20-30 percig főzzük (ezalatt elkészül a gombafasírt - 5. lépéstől az elkészítés). Kb 15 perc után beletesszük 4-5 babérlevelet.

3. lépés

Mikor a krumplink megfőtt, akkor egy tálban összekeverjük a vegán tejfölt 1-2 merőkanál főzővízzel és a keményítővel. Keményítőből annyit rakjatok bele, amitől a keverék sűrű lesz. Ajánlom, szitáljátok át, hogy ne csomósodjon össze.

4. lépés

Ha csomómentes a mixünk, akkor visszaöntjük a krumplikra, elkeverjük, és alacsony lángon tovább főzzük, hogy besűrűsödjön. Ennek kell egy kis idő, ám ha nagyon híg maradna, akkor még több keményítőt kell használni, amit elég ezután csak a főzővízzel kikeverni. Ha nem zavar a glutén, a keményítőt cseréld lisztre.

5. lépés

Robotgépben a gombát turmixoljuk, nagyon kevés vizet adhatunk hozzá, ha nem vinné egyszerűen a gép.

6. lépés

Ezután beletesszük a zabpehelynek a felét, a sörélesztőpelyhet, kevés olajat, a fűszereket, hagymát, petrezselymet és a fokhagymát. Turmixoljuk, majd megkóstoljuk. Ízlés szerint tovább fűszerezzük, akár sörélesztőpehellyel is.

7. lépés

Mikor elkészült, hozzákeverjük egy kanállal a maradék zabpelyhet és serpenyőben olaj alatt, közepes-magas hőfokon kisütjük mindkét oldalát. Arra figyeljünk, hogy ragadós masszánk legyen, ha nagyon szétesne, akkor adjunk még bele több zabpelyhet, vagy keményítőt.

8. lépés

Addig süssük míg szépen bebarnul mindkét oldala a fasírtnak.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem