Vegán grilltál - Garádi Zsofka konyhájából
Vegán grilltál - Garádi Zsofka konyhájából
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • füstölt tofu - 1 darab
  • kígyóuborka - szelet
  • padlizsán - 1 darab
  • cukkini - 1 darab
  • koktélparadicsom - 10 szem
  • konzerv csemegekukorica - 1 darab
  • olívabogyó - 15 szem
  • szójaszósz - 1 evőkanál
  • mustár - 1 teáskanál
  • kókuszolaj - 1 csapott evőkanál
  • só, bors, fokhagyma, rozmaring - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. A tofut vágjuk fel ujjnyi vastagságú szeletekre és kenjük meg szójaszósz és mustár keverékével. Kókuszolajjal kikent grillsütőben süssük.
  2. A cukkinit és a padlizsánt vágjuk vastag (minimum egy ujjnyi) szeletekre, kenjük meg vékonyan kókuszolajjal és szórjuk meg a szeleteket fűszerkeverékkel. Grillsütőben süssük a szeleteket, míg kissé megpuhulnak.
  3. Állítsuk össze a tálat a grillezett tofuból, cukkiniból és padlizsánból. Tálaljuk csemegekukoricával, olívabogyóval, kígyóuborkával és koktélparadicsommal.