füstölt tofu | 1 darab |
---|---|
kígyóuborka | szelet |
padlizsán | 1 darab |
cukkini | 1 darab |
koktélparadicsom | 10 szem |
konzerv csemegekukorica | 1 darab |
olívabogyó | 15 szem |
szójaszósz | 1 evőkanál |
mustár | 1 teáskanál |
kókuszolaj | 1 csapott evőkanál |
só, bors, fokhagyma, rozmaring | 1 csipetnyi |
Vegán grilltál - Garádi Zsofka konyhájából a Főételek kategóriában
A tofut vágjuk fel ujjnyi vastagságú szeletekre és kenjük meg szójaszósz és mustár keverékével. Kókuszolajjal kikent grillsütőben süssük.
A cukkinit és a padlizsánt vágjuk vastag (minimum egy ujjnyi) szeletekre, kenjük meg vékonyan kókuszolajjal és szórjuk meg a szeleteket fűszerkeverékkel. Grillsütőben süssük a szeleteket, míg kissé megpuhulnak.
Állítsuk össze a tálat a grillezett tofuból, cukkiniból és padlizsánból. Tálaljuk csemegekukoricával, olívabogyóval, kígyóuborkával és koktélparadicsommal.