Vegán francia lecsó - Noraspiration konyhájából
Vegán francia lecsó - Noraspiration konyhájából
  • timer75 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • olívaolaj - 1 evőkanál
  • darabolt paradicsom konzerv - 1 darab
  • Paradicsom - 2-3 darab
  • padlizsán - 1 darab
  • cukkini - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • fokhagyma gerezd - 2-3 darab
  • só, bors, rozmaring, kakukkfű, zsálya, oregánó - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Előkészítjük a hozzávalókat, mindent megmosunk.
  2. Egy vöröshagymát és a fokhagymákat felaprítjuk.
  3. Karikákra szeleteljük a cukkinit, padlizsánt, paradicsomot és a másik vöröshagymát.
  4. Szükségünk lesz egy tepsire, amiben megsütjük a lecsót. Én egy kb. 25x18 cm nagyságút használtam. Ezt kiolajozzuk, majd beleöntjük a paradicsomszószt, az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Majd sóval, borssal fűszerezzük.
  5. Ezután jöhetnek a karikázott zöldségek. Sorban, mindig ugyanolyan sorrendben rétegezzük, egymásra fektetve őket.
  6. Olíva olajjal meghintjük a tetejét, fűszerezzük és megsütjük.
  7. 180°C-on, kb. 40-60 percig sütjük (sütőtől függően). Akkor jó, mikor a zöldségek megpuhultak, és a paradicsomszósz rotyog alattuk.

Sütéshez