olívaolaj | 1 evőkanál |
---|---|
darabolt paradicsom konzerv | 1 darab |
Paradicsom | 2-3 darab |
padlizsán | 1 darab |
cukkini | 1 darab |
vöröshagyma | 2 darab |
fokhagyma gerezd | 2-3 darab |
só, bors, rozmaring, kakukkfű, zsálya, oregánó | 1 csipetnyi |
Sütési idő | 60 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Vegán francia lecsó - Noraspiration konyhájából a Főételek kategóriában
Előkészítjük a hozzávalókat, mindent megmosunk.
Egy vöröshagymát és a fokhagymákat felaprítjuk.
Karikákra szeleteljük a cukkinit, padlizsánt, paradicsomot és a másik vöröshagymát.
Szükségünk lesz egy tepsire, amiben megsütjük a lecsót. Én egy kb. 25x18 cm nagyságút használtam. Ezt kiolajozzuk, majd beleöntjük a paradicsomszószt, az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Majd sóval, borssal fűszerezzük.
Ezután jöhetnek a karikázott zöldségek. Sorban, mindig ugyanolyan sorrendben rétegezzük, egymásra fektetve őket.
Olíva olajjal meghintjük a tetejét, fűszerezzük és megsütjük.
180°C-on, kb. 40-60 percig sütjük (sütőtől függően). Akkor jó, mikor a zöldségek megpuhultak, és a paradicsomszósz rotyog alattuk.