Vegán chilis bab - Noraspiration konyhájából
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Olaj - evőkanál
  • vöröshagyma - 2 darab
  • Fokhagyma - 2 gerezd
  • vörösbab - 420 gramm
  • Kukorica - 340 gramm
  • paradicsom konzerv - 500 gramm
  • szójagranulátum - 100 gramm
  • Étcsokoládé - 3 kocka
  • víz - dl
  • Só - teáskanál
  • Bors - teáskanál
  • Pirospaprika - teáskanál
  • Cukor - teáskanál
  • chili - teáskanál
  • citromlé - teáskanál
  • kukorica tortilla - darab

Guacamole

  • avokádó - 1 darab
  • citromlé - teáskanál
  • Só - teáskanál
  • Bors - teáskanál
  • Olaj - teáskanál

Elkészítés:

  1. A szójagranulátumot 10-15 percre beáztatjuk forró vízbe.
  2. A hagymát és fokhagymát hámozzuk, apróra vágjuk és az olajon megpirítjuk eg0y edényben. Hozzáadjuk a fűszereket, majd tovább pirítjuk.
  3. A babot és kukoricát jól átmossuk folyó vízzel, majd az edénybe tesszük és beleöntjük a paradicsom sűrítményt.
  4. A szójagranulátumot leszűrjük kis lyukú szűrővel és kinyomkodjuk belőle a vizet, amennyire csak tudjuk. Mehet is a paradicsomos mixünkbe, vízzel, cukorral és citromlevét felöntjük.
  5. Elkészítjük az avokádókrémet.
  6. A legvégén hozzáadjuk az étcsokit, ettől lesz szép barnás színe. Kukorica tortillával és avokádókrémmel tálaljuk.